După cum deja știți, vinerea la Super Neatza este zi de desert, iar în ediția din 3 decembrie 2021 a îndrăgitului matinal, Vlăduț a preparat o minunată rețetă de biscuiți cu fistic și cireșe confiate. Este o rețetă perfectă pentru a vă folosi drept inspirație acum în preajma sărbătorilor de iarnă când rețetele de fursecuri sunt la mare căutare.
”Este o rețetă de biscuite cu năsuc roșu, foarte ușoară și delicioasă. Năsucul este o cireașă confiată. Pentru început trebuie să spumați 250 de grame de unt lăsat la temperatura camerei cu 200 de grame de zahăr pudră, iar apoi, treptat, adăugați patru gălbenușuri de ou”, a spus bucătarul emisiunii.
Citește și: Fursecuri cu fistic și glazură de ciocolată albă cu cocos, rețeta lui Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani
Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa biscuiți delicioși și frumos colorați, demni de platoul cu fursecuri festive și de pus sub bradul împodobit.
Biscuiți cu fistic și cireșe confiate - Ingrediente
- 250 gr unt cu 82% procent de grăsime
- 200 gr zahăr pudră
- 4 gălbenușuri de ouă medii
- 200 gr fistic măcinat fin
- 1 praf de sare
- 400 gr făină
- gem de vișine
- cireșe confiate
- zahăr pudră
Citește și: Biscotti sau Cantucci. Rețetă de biscuiți toscani cu migdale
Rețetă de biscuiți cu fistic și cireșe confiate - Mod de preparare
Înainte de a ne apuca de lucru este important să lăsăm untul la temperatura camerei pentru a-l putea amesteca bine cu restul ingredientelor.
Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 5 noiembrie 2021, preparată de Vlăduț - Fursecuri cu fructe uscate
Când untul este suficient de moale, adăugăm zahărul peste el și le amestecăm cu ajutorul mixerului până când obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm și un praf de sare, apoi încorporăm, pe rând, gălbenușurile, omogenizând după fiecare. Apoi încorporăm fisticul măcinat fin și la final, făina cernută. Vom obține un aluat ușor sfărâmicios pe care îl strângem într-o formă sferică, îl acoperim cu folie alimentară și îl punem la rece pentru o oră.
Cum modelăm și coacem delicioșii biscuiți
După ce aluatul pentru biscuiți s-a odihnit suficient la rece, îl împărțim în bucăți mici de mărimea unei nuci. Modelăm fiecare bucată de aluat sub forma unei sfere pe care o aplatizăm ușor, iar cu degetul creăm un loc la mijloc unde vom pune câte o cireașă confiată. pentru a se lipi de aluat cireașa va fi trecută prin gem de vișine.
Așezăm biscuiții în tava tapetată cu hârtie de copt la mici distanțe unii față de alții. Îi coacem la 180 de grade pentru 15 minute, în cuptorul încălzit în prealabil. După răcire, îi pudrăm cu zahăr și le depozităm în cutii cu capace pentru a le păstra mai mult timp.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de biscuiți cu fistic și cireșe confiate, dar și pentru nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.
Descoperă și o rețetă delicioasă de dulceață de cireșe fără zahăr, care rezista în cămara ta până la un an. Mertită să o încerci!