Antena Căutare

Când și cum se fac înscrierile și reînscrierile la grădiniță! Anunțul momentului pentru părinți

Epidemia de coronavirus din România a înschis școlile și grădinițele și mulți părinți se întreabă acum când și cum se vor face înscrierile! Informații importante despre acest subiect au fost prezentate în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Ioana Costea, directorul Grădiniței nr. 252 din București, a vorbit la emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani despre înscrierile și reînscrierile la grădiniță.

CUM ȘI CÂND SE FAC ÎNSCRIERILE LA GRĂDINIȚĂ

Adina Lăcătușu, reporterul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a aflat care este procedura de înscriere la grădiniță, în contextul epidemiei de coronavirus din România.

Ministerul Educaţiei anunţă că reînscrierea copiilor la grădiniţă se va desfăşura în perioada 25 mai - 5 iunie, iar înscrierea se va face în două etape, între 8 iunie - 3 iulie şi 20 iulie - 10 august. Părinţii pot transmite datele necesare prin poştă electronică, telefonic sau prin fax.

citește și: S-a găsit soluția! Cum faci petrecere cu prietenii acasă, fără să îți iei amendă! Trucul folosit de un tânăr

Potrivit MEC, au fost aprobate procedura şi calendarul privind înscrierea/reînscrierea în învăţământul preşcolar pentru anul şcolar 2020-2021.

"Ministerul Educaţiei şi Cercetării a stabilit, în vederea cuprinderii în învăţământul preşcolar a copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani, derularea succesivă a următoarelor etape (la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ):

  • - reînscrierea copiilor care frecventează grădiniţa în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze şi în anul şcolar 2020-2021;
  • - înscrierea copiilor care nu au frecventat până acum acest tip de învăţământ", arată instituţia, într-un comunicat de presă transmis marţi.

Când și cum se fac înscrierile și reînscrierile la grădiniță! Anunțul momentului pentru părinți

Când încep înscrierile la grădiniță

Când încep înscrierile la grădiniță

Reînscrierile se vor desfăşura în perioada 25 mai - 5 iunie. Înscrierile se vor desfăşura în două etape: 8 iunie - 3 iulie şi 20 iulie - 10 august. Cazurile care nu au fost clarificate în cele două etape de înscrieri se pot rezolva în perioada 11-31 august.

Reînscrierile se pot efectua şi prin poştă electronică, telefonic sau fax.

citește și: Premierul Ludovic Orban, anunț de ultimă oră pentru elevii care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Cum ar putea să se desfășoare examenele

Pentru înscriere, părinţii pot comunica unităţii de învăţământ prin poştă electronică, telefonic sau fax, datele necesare pentru a fi introduse în aplicaţia specifică din Modulul SIIIR - Înscriere la grădiniţă 2020-2021.

Conform sursei citate, ocuparea locurilor libere, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face cu respectarea prevederilor din legislaţia în vigoare şi, cu precădere, în acest an şcolar, a prevederilor Legii nr.56/2019, asigurând cuprinderea tuturor copiilor de 5 ani în grupa mare, ca parte a învăţământului general obligatoriu.

citește și: Încă o schimbare pentru elevi, din septembrie! Cu ce vor trebui să se obișnuiască unii dintre ei, în București!

În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice.

Criteriile generale de departajare sunt următoarele:

  • existenţa unui document care dovedeşte că un copil este orfan de ambii părinţi (situaţia copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situaţiei copilului orfan de ambii părinţi);

  • existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de un singur părinte;

  • existenţa unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învăţământ respectivă;
  • existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului, însoţit de certificatul de orientare şcolară, eliberat de Comisia de orientare şcolară şi profesională.

Criteriile specifice de departajare (elaborate de fiecare unitate de învăţământ preşcolar, aprobate de Consiliul de administraţie al acesteia şi avizate de către consilierul juridic al Inspectoratului Şcolar Judeţean/al municipiului Bucureşti până în 29 mai 2020) nu pot fi discriminatorii şi nu pot include liste de preînscrieri. Pentru criteriile specifice stabilite, unitatea de învăţământ va preciza documentele doveditoare pe care părintele trebuie să le depună în momentul validării cererii-tip de înscriere. Criteriile specifice de departajare vor fi aplicate doar după epuizarea criteriilor generale.

Orarul reînscrierilor şi, respectiv, al înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există) şi pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Sursa: news.ro

Eroii de la Sevilla, interviu de excepție la Neatza! Au trecut 34 de ani de când Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europ... „În orașul trist luminile s-au stins”. Îți amintești versurile? Alex Velea și Matteo au refăcut piesa celor de la Genius...
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se...
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023. Berbecii trebuie să fie atenți la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți pe plan financiar...
Ultimele știri
x