Antena Căutare

Ciocolată de casă, rețetă din copilărie, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un desert pe care cu toții îl adoră și anume: Ciocolată de casă, rețetă din copilărie.

Ciocolata de casă se porționează după ce devine fermă Galerie
Ciocolată de casă cu alune, porționată în romburi | Rețeta lui Vlăduț

Pentru că este vineri, la Neatza cu Răzvan și Dani este zi de desert, iar Vlăduți i-a surprins pe matinali cu un dulce al copilăriei, o rețetă de ciocolată de casă așa cum o preparau mamele și bunicile odinioară.

Este o rețetă veche cu iz de copilărie și cu ingredientele exacte ca în rețetarul vechi, îngălbenit de vreme. Urmăriți mai jos lista exactă de ingrediente și pașii necesari, pentru a-i surprinde și voi pe cei dragi preparând acest desert, pe cât de simplu, pe atât de delicios.

Ingrediente pentru ciocolată de casă, rețetă din copilărie

  • 800 gr zahăr
  • 300 ml apă
  • 1 praf de sare
  • 405 stropi de zeamă de lămâie
  • 100 gr unt
  • 100 gr pudră de cacao
  • 1 kg lapte praf cu 26 % grăsime
  • rom
  • coajă de portocală
  • vanilie
  • alune de pădure

Mod de preparare pentru rețeta de ciocolată de casă

Pentru reușita sigură a ciocolatei de casă, este importantă ordinea în care se adaugă ingredientele în compoziția ce se formează treptat.

Se prepară mai întâi un sirop din apă cu zahăr. Se pune apa cu zahărul la fiert și se amestecă până se diluează zahărul complet, aproximativ 10 minute. Se adaugă un praf de sare pentru accentuarea gustului și câțiva stropi din zeamă de lămâie. Zeama de lămâie este foarte utilă în siropurile de zahăr pentru a împiedica cristalizarea zahărului la contactul cu alte ingrediente adăugate.

Citește și: Prăjitura de post cu foi de bulion și cremă de griș, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

După ce siropul este fiert se adaugă untul și se amestecă intens până acesta se topește și se omogenizează compoziția. Următorul ingredient adăugat este pudra de cacao. Aceasta se cerne deasupra vasului, apoi se amestecă pentru a se încorpora rapid în compoziție. la final, se adaugă laptele praf, de asemeni, cernut deasupra vasului cu compoziția pentru ciocolată de casă.

Se omogenizează bine compoziția obținută și se împarte în două sau trei părți, în funcție de aromele dorite și de ingredientele adăugate: alune, nuci, migdale, fructe confiate, etc. Vlăduț a optat pentru alune de pădure, esență de rom și coajă de portocale.

Citește și: Rețetă de prăjitură tăvălită prin nucă și nucă de cocos, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Compoziția se întinde pe un blat neted, tapetat cu folie, sau într-o tavă tapetată cu folie. Se nivelează uniform și se presară alunele peste ea. Se înfig ușor alunele în interior. Deasupra se așază o adoua folie de prospețime și se lasă tava cu ciocolata de casă la loc răcoros până se temperează bine. Apoi se dă la frigider pentru 2-3 ore, pentru a deveni fermă.

Dacă vă place ciocolata albă, vă oferim și o rețetă de ciocolată albă cu cereale.

Atunci când ciocolata este preparată în casă, este mult mai sănătoasă și mai gustoasă.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară ciocolată de casă, rețeta din copilărie, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.

Vrei să le oferi celor dragi un desert preparat în casă, dar ai puțin timp la dispoziție să le oferi celor mici un mic răsfăț preparat în casă. Doar știi cât de mult le plac piticilor dulciurile tale. Dacă vrei să îi încânți pe cei mici cu un deliciu de casă prepară această prăjitură cu foi și cremă de cacao.

Rețetă de urzici și rețetă de ștevie, preparate de Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x