Antena Căutare

Cum ne protejăm pielea după dezinfectările și spălările repetate cu apă și săpun. Dr. Oana Spânu: „Atenție, fisurile cutanate nu reprezintă o poartă de intrare pentru coronavirus!”

În această perioadă ne spălăm des pe mâini, ne dezinfectăm, iar pielea poate avea de suferit.

La rubrica ”Bună dimineața, Sănătate”, cu Simona Dragomir, medicul dermatolog Oana Spânu a oferit câteva sfaturi pentru îngrijirea celui mare organ din corp.

”Chiar dacă nu mai este primăvară și tenul nostru nu mai suferă din cauza frigului, în această perioadă este foarte important să acordăm atenție deosebită îngrijirii mâinilor și feței, pentru că ne spălăm frecvent și pielea noastră cu siguranță va fi afectată”, spune dermatologul Oana Spânu.

Citește și: Cum ne pregătim tenul pentru primăvară. Pași pentru o piele frumoasă și sănătoasă

”Aceste spălări frecvente pot duce, treptat, la uscăciunea mâinilor, exfoliere, senzație de arsură, înroșire, apariția de fisuri sau chiar de puncte de sângerare, atât la pacientul cu piele normală, cât mai ales la pacienții care suferă de dermatită atopică, eczemă cronică a mâinii sau psoriazis”, a atenționat dermatologul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

”Repararea se face cu ajutorul unor creme hidratante emoliente, bogate în vitamina A și E, produse testate pentru pielea sensibilă care vor ameliora simptomatologia și vor reface bariera hidrolitică a pielii”, a mai spus medicul.

Ne așteaptă noi restricții?! Oamenii care se adună în locuințe, pentru masa de Paște, pedepsiți drastic, în Austria... Ha-Ha! Ce poți să faci cu un par și un joc de dartz. Ramona Olaru, provocare inedită la Neatza: ”Zici că sunt nebună!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x