Antena Căutare

Cum ne putem controla poftele alimentare prin psiho dietă

Pentru că mulți dintre noi se confruntă de-a lungul timpului cu diverse probleme din cauza greutății corporale și a dietelor de slăbit, una dintre recomandările specialiștilor este să aflăm cum ne putem controla poftele alimentare prin psiho dietă.

cum ne putem controla poftele alimentare
Adina Lăcătușu și Anca Alungulesei, explicănd cum ne putem controla poftele alimentare prin psiho dietă

Adina Lăcătușu, reporter al matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, alături de Anca Alungulesei, terapeut nutriționist ne oferă în direct sfaturi utile despre cum ne putem controla poftele alimentare prin psiho dietă.

Cum apar poftele alimentare?

Atunci când simțim că ne este foame, primul lucru pe care îl facem este să deschidem frigiderul și să vedem ce putem gusta, însă, un proces psihic ne îndeamnă să alegem nu ceea ce este mai sănătos, ci ceea ce ne crează poftă.

În interiorul nostru se duce o luptă între copilul din noi care poftește la dulce, în special și adultul care ar dori să mănânce cât mai sănătos.

Citește și: De ce dieta personalizată este cea mai sigură metodă de a slăbi

Pentru a depăși această stare, Anca Alungulesei ne sfătuiește să punem pe frigider o etichetă pe care să scriem ”Loc pentru adulți”. Astfel, alegerile trebuie să aparțină adultului din noi, ci nu copilului.

Explicația este aceea că atunci când ne așezăm la masă, găsim în noi trei personalități: copilul, adultul și părintele. Copilul este acela care cere și i se oferă, adultul este cel care încearcă să pună în balanță ce este sănătos și ce nu, iar părintele este cel care, uterior vine cu mustrările.

Ce este psiho dieta?

Psiho Dieta este o metodă care ne învață să ne refacem mental convingerile în ceea ce privește echilibrul dintre mâncare și greutatea corporală.

Printr-o astfel de dietă învățăm să înlocuim beneficiile externe care ne influențează obiceiurile alimentare.

Citește și: Sfaturi pentru o alimentație sănătoasă pe perioada postului. Idei de mic dejunuri gustoase și sănătoase

Dobândim claritate mentala și ne crește stima de sine

Prin psiho dietă învățăm să purtăm un dialog sănătos și benefic cu mintea noastră, adică învățăm să dăm indicații minții așa încât să accelerăm procesul de ardere a grăsimilor.

Programul de Psiho Dietă ne îmbunătățește foarte mult și stabilitatea emoțională, astfel încât ne putem controla stările de frică și anxietate legate de mâncare, greutate si sănătate, în general.

Ne crește stima și iubirea de sine și ne îmbunătățește relația pe care o avem cu corpul nostru.â

Pentru mai multe detalii despre cum ne putem controla poftele alimentare prin psiho dietă, accesați materialul video de mai sus!

Prognoza meteo 26 noiembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Răzvan şi Dani spun "Neatza", duminică. Adrian Mutu, Mihaela Buzărnescu, Alexandra Dulgheru şi Monica Niculesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video Super Neatza, 1 decembrie 2023. Cei mai frumoși Ciobănești Românești de Bucovina Super Neatza, 1 decembrie 2023. Cei mai frumoși Ciobănești Românești de Bucovina Vineri, 01.12.2023, 09:43
Video recomandate
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 2, episodul 27, 30 noiembrie 2023. Alice nu vrea să facă testul de paternitate sugerat de Petru: Știu că ești capabilă de orice!
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 2, episodul 27, 30 noiembrie 2023. Alice nu vrea să facă testul de paternitate sugerat de Petru: Știu că ești capabilă de orice! Joi, 30.11.2023, 20:43
Romică Țociu, cu ochii în lacrimi la Neatza cu Răzvan și Dani. La ce gest a apelat Ramona Olaru când l-a văzut

Romică Țociu, cu ochii în lacrimi la Neatza cu Răzvan și Dani. La ce gest a apelat Ramona Olaru când l-a văzut

Romică Țociu a fost surprins cu ochii în lacrimi la Neatza cu Răzvan și Dani. Actorul a fost emoționat peste măsura de confesiunile făcute de fiul său, Cătălin. Ramona Olaru nu s-a putut abține și a apelat la un gest neașteptat.

Vineri, 01.12.2023, 11:43
CONCURS "Prăjitură pentru Moș Crăciun". Ce poți câștiga

CONCURS "Prăjitură pentru Moș Crăciun". Ce poți câștiga

Hai să-i impresionezi pe Moș Crăciun și pe prietenii de la Neatza. Pregătește prăjitură pentru Moș Crăciun și poți câștiga premii speciale.

Miercuri, 29.11.2023, 16:07
Ziua mondială a televiziunii a fost sărbătorită la Neatza cu Răzvan și Dani. Momentul emoționant care a captat telespectatorii

Ziua mondială a televiziunii a fost sărbătorită la Neatza cu Răzvan și Dani. Momentul emoționant care a captat telespectatorii

Neatza cu Răzvan și Dani a sărbătorit într-un mod surprinzător Ziua mondială a televiziunii (World Television Day), care este marcată, anual, pe data de 21 noiembrie. Un moment cu totul inedit a fost difuzat marți, cu ocazia celebrării acestui eveniment important.

Miercuri, 22.11.2023, 13:39
Dani Oțil nu ar fi vrut să-și lase soția să poarte această ținută în public. Cum a arătat modelul într-o bluză transparentă

Dani Oțil nu ar fi vrut să-și lase soția să poarte această ținută în public. Cum a arătat modelul într-o bluză transparentă

Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu petrec câteva zile minunate în Italia. Cei doi și-au ținut urmăritorii la curent cu itinerariul călătoriei, dar și cu micile ”nedumeriri”.

Duminica, 19.11.2023, 12:12
Ultimele știri
x