Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Film: Jaf in stil italian

Rețetă de iahnie de fasole cu carne de porc, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand a pregătit de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, o rețetă tradițională de iahnie de fasole, reinterpretată cu arome speciale sărbătorilor, pe care a denumit-o ”Iahnia lu' 1 Decembrie".

Iahnie de fasole cu carne de porc, preparată de chef Nicolai Tand la neatza cu Răzvan și Dani

Pentru că nu putem lăsa ziua de 1 Decembrie, zi de mare sărbătoare pentru români, să treacă fără să savurăm o porție delicioasă de fasole, Chef Nicolai Tand, ne propune o rețetă de iahnie de fasole cu carne de porc și arome speciale.

Ingrediente pentru rețeta de iahnie de fasole cu carne de porc:


  • Pentru fierbere fasole:

  • 1 kg fasole albă cu bob mare
  • 1 ceapă + 3 cuișoare
  • 1 buchet garni( praz + pătrunjel + 2 foi de dafin)
  • 1 morcov
  • 150 gr șorici de porc
  • 1 lingură untură de porc
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare
  • Pentru sos de ceapă cu carne:

  • 1 kg spată de porc
  • untură de porc
  • ceapă roșie și albă
  • paprika
  • pastă de roșii
  • cârnați de casă
  • bacon afumat

Mod de preparare pentru rețetă de iahnie de fasole cu carne de porc

Nicolai Tand are un mod deosebit de preparare a mâncării de fasole cu carne de porc. mai întâi pregătește separat ingredientele, apoi le reunește în același vas și le definitivează gustul la cuptor.

Cu siguranță va ieși o nebunie de preparat tradițional, perfect pentru așa mare sărbătoare.

Citește și: Rețetă tradițională de fasole cu ciolan afumat, gătită de Vlădutz la Neatza cu Răzvan şi Dani

Preparare fasole.

Fasolea bine spălată se fierbe în 2-3 ape pentru a elimina din substanțele dăunătoare digestiei. Apoi se pune la fiert în multă apă. Se adaugă o ceapă curățată și lăsată întreagă, dar se înfig în ea 3 cuișoare. Se mai adaugă un morcov curățat, buchetul garni confecționat dintr-o bucată mică de praz, tăiată transversal și legată apoi cu câteva fiere de pâtrunjel și 2 foi de dafin. O lingură de untură se amestecă cu 2-3 căței de usturoi pisați și se adaugă în vasul cu fasole pentru un plus de aromă și unsoare.

Preparare sos de ceapă și carne.

Carnea de porc se taie în bucăți mai mici și se pune la prăjit în untură topită. Se lasă să se pătrundă bine, apoi se scurge din grăsime și se adaugă ceapa tocată mărunt și bacon tăiat în cuburi mici. Se amestecă până ceapa își schimbă culoarea, apoi se adaugă din supa de la fasole, paprica și pastă de roșii și se mai lasă să fiarbă pentru a se întrepătrunde bine gusturile.

Citește și: Rețete tradiționale de 1 decembrie. Rețetă de fasole cu ciolan de porc afumat, preparată la ceaun

Cârnații se dau la cuptor cu puțină grăsime și puțină apă și se lasă până se rumenesc bine.

După ce fasolea este bine fiartă, se scurge și se transferă într-un vas termorezistent în care se adaugă și cârnații și sosul de ceapă cu carnea. Se dă vasul cu iahnie de fasole cu carne de porc la cuptor pentru 10-15 minute, apoi se poate servi cu pâine de casă, rumenă și gustoasă.

Pentru a nu pierde detalii și sfaturi de la Chef Nicolai Tand, urmăriți și materialul video de mai sus!