Căutare Live

Rețete tradiționale de 1 decembrie. Rețetă de fasole cu ciolan de porc afumat, preparată la ceaun

Una dintre cele mai iubite rețete tradiționale, preparate de 1 decembrie este, fără doar și poate, rețeta: Fasole cu ciolan afumat preparată la ceaun!

fasole cu ciolan de porc afumat, preparată la ceaun

Ziua de 1 decembrie nu este sărbătorită pe deplin, dacă nu servim o porție de fasole cu ciolan de porc afumat, iar dacă aceasta este preparată șui la ceaun, atunci chiar simțim că suntem români autentici.

Rețetă de fasole cu ciolan de porc afumat, preparată la ceaun - Ingrediente:


  • 2 kg fasole albă
  • 2 kg afumătură de porc( costiță, ciolan, cârnați)
  • 500 g ceapă + 2 cepe pentru sos
  • 1-2 morcovi
  • 3-4 ardei roșii
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 200 g untură de porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • 800 g pastă de roșii sau bulion
  • apă
  • mărar și pătrunjel verde

Rețetă de fasole cu ciolan de porc afumat, preparată la ceaun - Preparare

Fasolea se spală bine și se pune la hidratat în apă rece, de cu seară, la frigider. A doua zi, se scurge apa, se clătește bine fasolea și se fierbe în 2-3 ape, pentru 2-3 clocote fiecare.

Se așază ceaunul cu untură la focul de jar. Se adaugă carnea afumată și porționată în bucăți mai mici, iar când aceast este rumenită, se adaugă ceapa tocată și se amestecă pentru a se căli uniform. Se adaugă și morcovul dat pe răzătoare, sau tocat mărunt. Apoi se adaugă fasolea undită în cele 2-3 ape și se completează cu apă fierbinte până când ingredientele sunt bine acoperite. Se adaugă și 2-3 crenguțe de cimbru uscat.

Într-un alt vas, pe foc, se călesc două cepe tocate, în puțină untură oprită din ceaun. Se adaugă 2-3 foi de dafin, pasta de roșii sau bulionul și o ceașcă de apă și se lasă să fiarbă sosul până devine consistent, asezonându-l cu sare, piper și cimbru.

Sosul de roșii se adaugă peste fasolea din ceaun când aceasta este bine fiartă. Se mai lasă să fiarbă împreună pentru 15- 20 de minute, timp în care se adaugă și usturoiul curățat și dat pe răzătoare, sau pisat și ardeii curățați și tocați mărunt.

Citește și
Ana Maria Calița, pe scena iUmor 2021
iUmor, 5 decembrie 2021. Ana Maria Calița, dezvăluiri despre fosta relație. Momentul care a stârnit hohote de râs
iUmor, 5 decembrie 2021. Ana Maria Calița, dezvăluiri despre fosta relație. Momentul care a stârnit hohote de râs
andrada si victor se tin de mana in platoul mireasa sezon 4
Ce au postat Andrada și Victor la câteva ore după ce au fost eliminați de la Mireasa. Una dintre postări e comună
Ce au postat Andrada și Victor la câteva ore după ce au fost eliminați de la Mireasa. Una dintre postări e comună
colaj de imagini cu tanarul cuza de la asia express in bucataria chefi la cutite si la neatza
Cuza de la Asia Express iubește din nou? Cum arată tânăra despre care presa scrie că îi e iubită și s-au mutat împreună
Cuza de la Asia Express iubește din nou? Cum arată tânăra despre care presa scrie că îi e iubită și s-au mutat împreună
Mai multe articole

În timpul servirii, se adaugă verdeață tocată.

La mulți ani, România!

Mucenici moldovenești, cea mai simplă și rapidă rețetă! Secretul gospodinelor a fost aflat... Două rețete tradiționale de papanași: Papanași moldovenești și Papanași muntenești...
Ultimele știri