Antena Căutare

Kaiserscmarrn cu sos de căpșuni, rețetă de clătite austriece preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă de desert spectaculoasă, rețeta Kaiserscmarrn cu sos de căpșuni, din bucătăria austriacă.

Clătitele austriece se servesc cu un delicios sos de căpșuni Galerie
Rețeta Kaiserscmarrn cu sos de căpșuni, prezentată de Vlăduț și matinali la Neatza cu Răzvan și Dani | Rețeta lui Vlăduț

Așa cum ne-a obișnuit, vinerea Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani pregătește o rețetă de desert ce ne poate folosi drept inspirație pentru răsfățul din weekend. De data aceasta, Vlăduț a preparat desertul îndrăgit în mod special de Dani și anume: Kaiserscmarrn cu sos de căpșuni, o spectaculoasă rețetă de clătite austriece, pufoase și delicioase care se servesc alături de diverse sosuri.

Citește și: Tort de clătite cu ciocolată și alune de pădure

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a-i delecta și voi în weekend pe cei dragi cu așa desert delicios și de senzație.

Kaiserscmarrn cu sos de căpșuni, rețetă de clătite austriece - Ingrediente

Pentru aluatul de clătite austriece:

  • 6 ouă
  • 400 lapte
  • 200 gr făină
  • 50 gr zahăr
  • coajă de portocală
  • coajă de lămâie
  • unt pentru prăjit

Pentru sosul de căpșuni:

  • 1 kg căpșuni
  • 100 gr zahăr cu aromă de vanilie
  • 100 ml lichior Triple sec
  • fulgi de migdale pentru decor

Kaiserscmarrn cu sos de căpșuni - Mod de preparare

Pentru preparare aluatului de clătite pufoase, austriece, se începe prin a separa gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se amestecă bine cu 20 gr de zahăr până devin spumoase. Se diluează cu laptele, apoi se adaugă făina, coaja răzuită de portocală, coaja răzuită de lămâie, se omogenizează și se lasă compoziția să se odihnească până se pregătesc albușurile.

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și cu restul de zahăr și se încorporează încet în compoziție, pentru a obține o compoziție aerată.

Citește și: Crepes Suzette. Rețetă de clătite franțuzești cu sos de portocale din bucătăria lui Vlăduț

Într-o tigaie antiaderentă cu diametrul mare se pune unt la topit, apoi se toarnă compoziția pentru clătite pufoase și se lasă să se rumenească pe prima parte la foc încet.

Când clătita pufoasă este rumenită pe prima parte și închegat bine aluatul la suprafață, clătita se taie în mai multe fâșii care se întorc pe partea cealaltă și se rumenesc frumos. Se scot pe platou și se pudrează cu zahăr cu aromă de vanilie.

Citește și: Cum se prepară rețeta tradițional rusească Cușma lui Guguță? O variantă mai rapidă a rețetei originale

Cum se prepară sosul de căpșuni pentru servirea clătitelor pufoase

Se spală bine căpșunile și se taie în sferturi. Două treimi din cantitate se amestecă cu zahărul și lichiorul și se pasează ușor. Se pun la foc doar cât să se formeze siropul. Căpșunile oprite se vor servi proaspete alături de clătite și sosul delicios. Se decorează cu fulgi de migdale pentru a avea și ceva crocant la minunatul desert.

Clătitele austriece pot fi servite și cu o cupă din înghețata preferată.

În speranța că v-am stârnit pofta cu așa desert gustos și spectaculos, vă urăm spor la preparat și poftă bună la savurat! Iar dacă vreți să profitați din plin de aroma căpșunilor într-un desert de senzație, vă oferim o delicioasă rețetă de ruladă de bezea cu cremă de vanilie și căpșuni.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară Kaiserscmarrn cu sos de căpșuni, rețetă de clătite austriece, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”.

Horoscopul zilei 28 mai 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentru zodii... Horoscopul zilei 31 mai 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentru zodii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x