- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru că sunt în trend, de la un timp, deserturile cu gust ușor picant, de la ghimbir, ardei iute, piper și alte ingrediente, chef Nicolai Tand, îndrăgitul bucătar al emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat în ediția din 15 decembrie 2021 a emisiunii un desert absolut senzațional, după cum au declarat matinalii și anume: Mousse de ciocolată cu piper.
Este un desert ce poate fi servit ca atare, în boluri, în cupe de înghețată sau în pahare de șampanie. Însă poate fi adăugat ca și cremă pentru prăjituri sau torturi. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a testa și voi acest spectaculos desert și ai surprinde pe cei dragi cu gustul lui dulce-picant.
Citește și: Efectele surprinzătoare ale piperului negru: beneficii și contraindicații
Mousse de ciocolată cu piper - Ingrediente
- 4 gălbenușuri de ouă medii
- 100 gr zahăr
- 400 ml smântână lichidă, neîndulcită
- 400 gr ciocolată cu peste 50 % masă de cacao
- 50 gr unt cu 82% grăsime
- 4 albușuri
- 75-100 gr zahăr
- un praf de sare
- aromă la alegere
- puțin piper proaspăt măcinat
Rețetă de mousse de ciocolată cu piper - Mod de preparare
Modul de preparare al acestui îndrăgit desert nu este foarte laborios, însă necesită o atenție mai deosebită pașii de preparare.
În primul rând se separă albușurile de gălbenușuri și pe presară un praf de sare peste albușuri. Albușurile se lasă la temperatura camerei 15-20 de minute, pentru o reușită sigură a bezelei.
Citește și: Mousse de ciocolată cu caramel sărat și frișcă. Rețeta lui Chef Nicolai Tand
În timp ce albușurile sunt lăsate să ajungă la temperatura camerei, ne oucupăm de ciocolată. Punem un vas cu apă pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Deasupra acestuia, dar fără a atinge apa, punem un bol de sticlă termorezistent, sau o crăticioară. Adăugăm în bol ciocolata ruptă în bucăți mici și untul. Lăsăm ingredientele să se topească, amestecându-le pentru omogenizare. Între timp, în alt vas încălzim și smântâna lichidă, dar fără a o lăsa să atingă punctul de fierbere.
Scoatem bolul cu ciocolată din vasul cu apă și lăsăm compoziția să se tempereze ușoe, apoi încorporăm în ea smântâna încălzită.
Gălbenușurile le amestecăm cu 100 de grame de zahăr până devin spumoase. Le încorporăm în amestecul de ciocolată cu smântână lichidă, amestecând compoziția cu o paletă de silicon. Amestecăm încet, cu mișcări circulare, de jos în sus, pentru a menține textura compoziției aerată.
Ultimul pas constă în prepararea bezelei. Mai întâi mixăm albușurile presărate cu sare până când devin cristaline. Apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până când bezeaua de vine fermă. Punem zahăr în funcție de cât de dulce dorim desertul.
Încorporăm bezeaua de albușuri în compoziția de ciocolată, cu aceșeași mișcări circulare, de jos în sus. Adăugăm treptat bezeaua, în timp ce amestecăm pentru omogenizare. La final măcinăm piper, atât cât știm că suportăm gustul picant.
Citește și: Tiramisu cu portocale și mini eclere. Rețeta lui Vladuț la Super Neatza, 10 decembrie 2021
Punem deliciosul mousse de ciocolată cu piper în boluri, sau în pahare și îl dăm la rece pentru 2-3 ore.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară acest delicios desert, accesați și materialul video de mai sus.
Friptură de vită cu sos de piper și cartofi lionezi. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 15 decembrie 2021... Piept de rață cu chipsuri de păstârnac și parmezan. Rețeta lui Vladuț la Super Neatza, 16 decembrie 2021...