Antena Căutare

Mușchiuleț împletit și mușchiuleț în crustă cu sos gorgonzola. Rețeta lui Cătălin Rizea la Neatza de Weekend, 12 decembrie 2021

În ediția din 12 decembrie 2021 de la Neatza de Weekend, Cătălin Rizea, ajutorul lui Chef Nicolai Tand în bucătărie a preparat o delicioasă rețetă de mușchiuleț împletit și mușchiuleț în crustă cu sos gorgonzola.

Mușchiulețul împletit se servește cu cartofi albi, iar mușchiulețul în crustă cu sos gorgonzola se servește cu cartofi roșii Galerie
Colaj de poze cu prezentarea preparatelor din rețeta de mușchiuleț împletit și mușchiuleț în crustă cu sos gorgonzola | Neatza de Weekend

Dacă chef Nicolai Tand a preparat două rețete interesante în ediția din 12 decembrie 2021 de la Neatza de Weekend, nici Cătălin Rizea, colegul de bucătărie nu s-a lăsat mai prejos. El a ales să prepare mușchiuleț de porc în două variante și anume: Mușchiuleț împletit și mușchiuleț în crustă cu sos gorgonzola.

Sunt rețete delicioase care ne pot folosi drept inspirație pentru mesele sărbătorilor de iarnă și nu numai. Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa fripturi delicioase cu care să-i surprindeți pe cei dragi.

Mușchiuleț împletit și mușchiuleț în crustă cu sos gorgonzola - Ingrediente

Chiar dacă rețeta necesită mai multe ingrediente, acestea nu sunt foarte complexe, sunt ingrediente cunoscute ce dau savoare preparatelor.

Citește și: Totul despre gorgonzola. Ce poți găti cu această brânză delicioasă

Ingrediente pentru prepararea fripturii:

  • 2 buc. mușchiuleț de porc
  • sare și piper
  • ulei
  • cimbrișor
  • felii subțiri de bacon

Ingrediente pentru crustă:

  • ceapă verde
  • pesmet
  • parmezan
  • pătrunjel verde
  • muștar boabe
  • unt
  • sare și piper

Ingrediente pentru sos gorgonzola:

  • unt
  • brânză gorgonzola
  • smântână lichidă
  • brabndy
  • sare și piper

Ingrediente pentru garnituri:

  • cartofi dulci
  • sare și piper
  • ulei de măsline
  • cimbrișor
  • cartofi albi
  • unt

Mușchiuleț împletit și mușchiuleț în crustă cu sos gorgonzola - Mod de preparare

Se începe cu pregătirea celor două bucăți de mușchiuleț de porc și a crustei pentru una dintre acestea. Cât timp friptura și garnitura de cartofi dulci se prepară la cuptor, pe flacăra aragazului se prepară garnitura de cartofi albi și sosul gorgonzola.

Cum se prepară cele două variante de mușchiuleț de porc

Pentru a împleti una dintre bucățile de mușchiuleț, aceasta se crestează în trei părți, păstrănd unul din capete întreg. Se ung cele trei părți de mușchiuleț cu ulei de măsline și se asezonează cu sare și piper. Apoi se împletesc, dar nu foarte strâns, pentru a nu se deforma în timpul procesului termic. Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar deasupra mușchiulețului se pun câteva crenguțe de cimbrișor.

Citește și: Rețetele zilei preparate de Cătălin Rizea la Super Neatza, 3 noiembrie 2021 - Gulaș de porc cu găluște și pere în sos de vin

A doua bucată de mușchiuleț se lasă întreagă și se unge cu ulei de măsline, apoi se pasezonează cu sare și piper. Se așază în tavă lângă mușchiulețul împletit.

Cum se pregătește crusta pentru mușchiulețul întreg

Se toacă ceapa și pătrunjelul verde și se pun la călit în unt topit. Se adaugă pesmetul și se amestecă bine, apoi se adaugă muștarul boabe și fulgi de parmezan. Se potrivește gustul cu sare și piper și se așază compozița obținută peste bucata de mușchiuleț întreg, atât la suprafață cât și pe laterale. Tava cu cele două tipuri de mușchiuleț se dă la cuptor, la 200 de grade, pentru aproximativ o oră. În ultimele 15 minute se așază în tavă și feliile de bacon, peste mușchiulețul împletit.

Cum se prepară sos gorgonzola

Pentru a pregăti sosul gorgonzola, se pune untul la topit, într-o cratiță, la foc mic.

Se înlătură crusta brânzei gorgonzola, iar interiorul se taie în bucăți mici și se adaugă peste unt. Odată ce gorgonzola s-a topit, se adaugă, treptat smântâna, amestecând intens. Apoi se toarnă brandy-ul peste crema de brânză și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Citește și: Pui cu paste, risotto cu piept de rață și banane caramelizate, preparate de Nicolai Tand și Cătălin Rizea Neatza de Weekend

Cartofii albi se prepară la tigaie în unt cu ulei, asezonați cu sare și piper, iar cartofii dulci se prepară la cuptor, asezonați cu ulei, sare și piper, dar și cimbrișor.

Pentru mai multe detalii despre cum se pprepară rețeta de mușchiuleț împletit și mușchiuleț în crustă cu sos gorgonzola, accesați materialul video de mai sus.

Florin Ristei a îmbrăcat rochia sexy după provocarea YOXO și i-a făcut pe toți să râdă. Cum a arătat așa: „Mă simt bine,... Pui cu sos de ciuperci. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 13 decembrie 2021...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x