Antena Căutare

Neatza cu Răzvan și Dani. Părinții, tot mai îngrijorați de siguranța copiilor la școală

Invitat la "Neatza cu Răzvan și Dani", Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Părinţilor, a venit să tragă un semnal de alarmă cu privire la siguranța copiilor la școală

Invitat la "Neatza cu Răzvan și Dani", Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Părinţilor, a venit să tragă un semnal de alarmă cu privire la siguranța copiilor la școală.

„Vâzând la televizor tot ceea se întâmplă, fiind și tată de fată, m-am gândit să venim cu această scrisoare deschisă adresată autorităților. Este un prim semnal de alarmă, care nu este doar o problemă de imagine, cum unii au considerat văzând pe rețelele de socializare. Vom continua cu adrese către Consiliile Locale, către autoritățile locale, către IPJ-uri, astfel încât să știm conform legii 544 ce fonduri se alocă siguranței copiilor noștri.” , a declarat Iulian Cristache, președintele Federației Părinților.

Părinții devin din ce în ce mai îngrijorați când vine vorba de cei mici, iar această grijă a ajuns la cote maxime în urma tragediilor din Caracal și Dâmbovița.

Școala Gimnazială Ferdinand I din Capitală a găsit o soluție prin care cei mici să se afle în siguranță. Părinții au liste cu persoanele care le iau copiii de la școală.

„Nu am făcut nimic deosebit, Primăria Sectorului 2 ne asigură paza permanent și în afara orelor de curs, 24 de ore din 24 de ore școala este în siguranță. Beneficiem de prezența unor camere de luat vederi exteriaore și interioare. Cele exterioare ne ajută să depistăm la timp dacă este cineva care nu ar trebui să fie prin preajmă, periodic beneficiem și de echipaje de poliție la evenimente și nu numai.” , a declarat directoarea școlii.

„Dat fiind contextul evenimentelor tragice din ultima vreme în România, școlile au simțit nevoia de a introduce regulamentul interior. Această prevedere potrivit căreia părintele, tutorele legal sau un reprezentant care să aibă o procură notarială să vină să ridice copilul din unitatea de învățământ. Știm sigur că există câteva exemple în acest caz în București și este foarte posibil ca fenomenul să se generalizeze în scurt timp. Principalul nostru atu ar trebui să fie comunicarea” , a declarat Maria Manea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Neatza cu Răzvan și Dani. Dani Oțil, accident teribil la Transilvania Rally 2019: Am lovit un cap de pod... Bună dimineața, Sănătate! Căderea părului - cauze și tratament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x