Chef Radu Darie, bucătarul de serviciu în ediția din 28 iunie 2022 a emisiunii Super Neatza a pregătit pentru matinali, dar și pentru inspirația celor din fața ecranelor o minunată rețetă de păstrăv somonat cu fenicul și piure de morcov, dar și alte rețete de preparate demne de gătit în bucătăriile de acasă.
”Păstrăvul îl asortez cu fenicul, ceapă, lime și pătrunjel, dar mai întâi am tras păstrăvul puțin în tigaie ca să-i culoare. Morcovul îl fierb în lapte”, a spus chef radu Darie. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a prepara și voi această delicioasă rețetă pe bază de pește.
Păstrăv somonat cu fenicul și piure de morcov - Ingrediente
- Pentru prepararea păstrăvului somonat:
- păstrăv somonat
- sare și piper
- fenicul
- ceapă
- lime
- pătrunjel verde
- ulei de măsline
- Pentru sos de roșii cu tahini:
- roșii
- ceapă
- morcov
- usturoi
- ulei de măsline
- sos tahini
- 3 creveți
- Pentru piure de morcov:
- morcovi
- lapte
- unt
- sare și piper
- dovlecei cruzi pentru servit
Rețetă de păstrăv somonat cu fenicul și piure de morcov - Mod de preparare
Modul de preparare pentru păstrăv este unul simplu, iar ingredientele sun puține și accesibile. la fel și modul de preparare pentru piureul de morcov, delicios și frumos colorat.
Citește și: Mămăliguță la cuptor cu ragu de pui. Rețeta lui Chef Radu Darie la Super Neatza, 14 iunie 2022
Cum se prepară păstrăv somonat cu fenicul
Păstrăvul se asezonează cu sare și piper, apoi se trage ușor la tigaia unsă doar puțin cu ulei de măsline. Se rumenește frumos și rapid pe ambele părți pentru a se sigila, ca la rețetele de friptură din carne.
După rumenire se așază somonu pe o hârtie de copt. Deasupra lui se presară puțină ceapă tocată, puțin fenicul tocat și pătrunjel verde. Dacă mai necesită, se mai adaugă sare și piper. Se împachetează bine păstrăvul cu toate aceste ingrediente în hârtia de copt și se pune la cuptor. Astfel, toate ingredientele din interior își vor degaja aromele care se vor întrepătrunde armonios cu gustul delicios al păstrăvului.
Cum se prepară sosul de roșii cu tahini
Se curăță ceapa, morcovul, se toacă mărunt și se călesc în puțin ulei. Se adaugă șii 1-2 căței de usturoi. Roșiile se adaugă tocate mărunt și se fierbe un so delicios care se asezonează cu sare și piper. La final, se potrivește gustul cu sos tahini care oferă și puțină cremozitate sosului.
Iar pentru un gust și mai delicios și consistență, tot spre final se adaugă în sos și trei creveți.
Cum se prepară piureul de morcov
Se curăță morcovii, se taie în bucăți mai mici și se fierb în lapte până când se pătrund bine și se pot pasa. Se adaugă sare și piper după gust, iar când se transformă în piure, se adaugă și puțin unt.
Păstrăvul somonat este delicios savurat cu piureul de morcovi și felii subțiri de dovlecel trase ușor la tigaie, dar și cu deliciosul sos de roșii cu tahini și creveți.
Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Radu Darie, despre modul de preparare al rețetei de Păstrăv somonat cu fenicul și piure de morcov , dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Radu Darie în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 28 iunie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.