Antena Căutare

Piept de pui cu fulgi de porumb. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Neatza de Weekend, 15 mai 2022

În ediția din 15 mai 2022, de la Neatza de Weekend, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit mai multe rețete culinare, printre care și o rețetă de piept de pui cu fulgi de porumb.

Piept de pui cu fulgi de porumb alături de un bol cu sos de iaurt Galerie
Pieptul de pui în crustă din fulgi de porumb este delicios servit cu un sos de iaurt cu usturoi

Pieptul de pui este tipul de carne cel mai adorat, atât în rândul bucătarilor, pentru că se poate prepara în diferite moduri, dar și în rânmdul celor care îl consumă, pentru că este fraged, indiferent cum este gătit. Chef Nicolai Tand a preparat în ediția din 15 mai 2022, de la Neatza de Weekend, o rețetă interesantă de piept de pui cu fulgi de porumb, preparată la cuptor.

Citește și: Pulpe de pui la cuptor cu cartofi noi în unt cu rozmarin și usturoi. Rețeta lui Cătălin Rizea la Super Neatza, 12 mai 2022

”Voi face ceva ușor de făcut. Pun carne de pui, adică piept condimentat cu sare, piper, tabasco, lapte, ulei, oțet și un ou. Peste carnea de pui voi pune fulgi de porumb și o bag la cuptor”, a spus acesta.

Piept de pui cu fulgi de porumb - Ingrediente

  • 1 kg piept de pui
  • sare și piper, după gust
  • 2 linguri de sos tabasco
  • 1 lingură de ulei
  • 1-2 linguri de lapte
  • 1 linguriță de oțet asiatic
  • 1 ou
  • 1 lingură de făină
  • 500 gr fulgi de porumb

Citește și: Beneficiile consumului fulgilor de ovăz. De ce sunt recomandați în dieta zilnică

Piept de pui cu fulgi de porumb - Mod de preparare

Modul de preparare al rețetei din piept de pui este foarte simplu, important este să combinați ingredientele pentru compoziția de marinat carnea după gust. Cel mai indicat procedeu ar fi să amestecați câte puțin din cantitatea ingredientelor menționate în listă și să gustați. Apoi reglați cantitățile după gust.

Așadar, amestecați într-un bol toate ingredientele menționate în listă, mai puțin fulgii de porumb și pieptul de pui și omogenizați bine compoziția. Tăiați pieptul de pui în bucăți mai mici, ca pentru rețeta de crispy de pui. Amestecați bucățile din piept de pui în compoziția din bol. Acoperiți bolul și puneți-l la rece pentru 2 ore.

Citește și: Pui la cuptor umplut cu legume și mult usturoi. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 12 aprilie 2022

Porniți cuptorul la 180 de grade Celsius și lăsați-l să atingă temperatura setată.

Scoateți bolul cu pieptul de pui de la rece. Mărunțiți fulgii de porumb cu mâna, dar cu mare atenție să nu-i transformați în pesmet. Treceți prin fulgii de porumb mărunțiți fiecare bucată de carne, bine unsă cu compoziția de marinat. Așezați bucățile de carne tăvălite prin fulgii de porumb într-o tavă de cuptor. Presărați deasupra lor restul fulgilor de porumb, dacă vă rămân. Puneți tava la cuptor și rumeniți carnea la 180 de grade pentru 35-40 de minute.

Citește și: Piept de pui cu pesto de busuioc și parmezan, preparat la cuptor

Preparați între timp și un sos de iaurt cu usturoi și castraveți. Esste delicios pieptul de pui cu fulgi de porumb servit cu acest sos!

Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Nicolai Tand, despre modul de preparare al rețetei de piept de pui cu fulgi de porumb, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef nicolai Tand în ediția din 15 mai 2022, de la Neatza de Weekend, nu ezitați să accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.

Biscuiți cu unt și migdale, glazurați cu ciocolată albă și fructe. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 13 mai 2022... Quiche cu jambon și pere caramelizate în sos de ceapă arsă. Rețeta lui Chef Radu Darie la Super Neatza, 16 mai 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x