Rețetă de pilaf sârbesc, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat care conține legume, orez, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Pilaf sârbesc".

Pilaf sârbesc servit cu pleșcăvița și evantai de parmezan, într-un bol albastru

Rețeta lui Vlăduț

Pentru una dintre mesele principale ale zilei, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune o delicioasă și hrănitoare rețetă de pilaf sârbesc.

Este o rețetă mai specială în care ingredientele se prepară separat, iar modul de servire este unul de-a dreptul interesant. Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și voi celor dragi, un astfel de preparat gustos și spectaculos, inspirat din bucătăria sârbească.

Rețetă de pilaf sârbesc - Ingrediente

Pentru pilaf:

  • 250 gr orez pentru pilaf
  • 1250 ml apă, supă de legume sau de pui
  • 1 borcan Maggi bază pentru mâncăruri cu legume
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 2-3 linguri ulei de măsline

Pentru legume la cuptor:

  • 1 vânătă
  • 2 dovlecei
  • 200 gr roșii cherry
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare și piper, după gust
  • ulei de măsline
  • oregano
  • sare și piper

Pentru pleșcavița:

  • 500 g amestec porc + vită +o aie
  • 1 ceapă
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • sare și piper, după gust
  • puțin ulei de măsline

Pentru servit:

  • 300 gr parmezan răzuit
  • 1-2 linguri de făină

Rețetă de pilaf sârbesc - Mod de preparare

Vlăduț ne asigură că gustul preparatului va f=i mai delicios dacă ingredientele sunt gătite separat.

Se începe cu pregătirea legumelor.

Se spală bine legumele, se curăță, după caz și se toacă în cuburi mici ca pentru rețeta de ratatouille. Se stropesc cu ulei de măsline, se presară cu sare, piper și oregano uscat, dar și cu puțin Maggi, bază pentru preparate cu legume și se trag la tigaie până se rumenesc ușor. nu se lasă să se pătrundă bine, ci să rămână ușor crocante, să-și păstreze savoarea.

Citește și: Rețetă de papricaș de pui cu găluște, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

O altă rețetă cu multe legume, pe care o puteți încerca, este rețeta de cușcuș cu multe legume.

Între timp, se prepară pilaful sârbesc

Se pune puțin ulei de măsline la încins și se călesc ușor în el, ceapa și morcovii, tocate mărunt. Se adaugă orezul spălat în apă rece și bine scurs și se amestecă cu magghi, bază pentru mâncăruri de legume. Apoi se completează cu supa fierbinte Se lasă pilaful la fiert până se hidratează orezul, iar consistența este una cremoasă.

Citește și: Care sunt secretele celui mai delicios pilaf sârbesc cu pui

Între timp se pregătește pleșcăvița

Se amestecă carnea tocată cu ceapa dată pe răzătoare și bine scursă și cu condimentele. Se formează chiftele plate, ca pentru burgeri și se prepară fie pe grill, fie la cuptor.

Pentru servit, se prepară 2-3 evantaie crocante din parmezan.

Se răzuiește parmezanul, se amestecă cu puțină făină și ceva condimente, apoi se întinde în fâșii într-o tavă, pe hârtie de copt. Se dă tava la cuptor, la 200 de grade și se coc evantaiele de parmezan până devin crocante.

Toate aceste preparate se servesc împreună, într-o combinație savuroasă de gusturi și arome.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară această rețetă de pilaf sârbesc, accesați materialul video de mai sus.

Ultimele știri