Live acumSerial: Alegerea
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Pulpe de pui în crustă crocantă sau Pui în pijama, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o delicioasă rețetă de pulpe de pui în crustă crocantă pe care a denumit-o ”Pui în pijama".

Pulpe de pui în crustă crocantă sau Pui în pijama, gătite de Vlăduț

Pentru că pulpele de pui sunt preferatele multora în materie de preparate cu carne, Vlăduț, bucătarul iscusit de la Neatza cu Răzvan și Dani a pregătit pentru matinali o delicioasă rețetă de pulpe de pui în crustă crocantă cu sos de ceapă roșie și rodie, rețetă pe care a denumit-o în felul său caracteristic ”Pui în pijama”.

Sunt de fapt pulpe de pui preparate pane, dar cu o crustă mai specială, dintr-o combinație gustoasă de ingrediente.

Ingrediente pentru rețeta de pulpe de pui în crustă crocantă sau Pui în pijama

  • Pentru pulpele de pui pane:

  • 1 kg pulpe inferioare de pui
  • 3-4 ouă
  • 2-3 linguri de făină
  • 2-3 linguri apă rece
  • 1-2 linguri de muștar
  • puțin chimion
  • 1 plic praf de copt
  • sare și piper
  • ulei
  • Pentru garnitură:

  • 300-400 gr ceapă roșie
  • 1 linguriță de miere
  • sare
  • semințele de la o rodie proaspătă
  • reducție de rodie

Mod de preparare pentru rețeta de pulpe de pui în crustă crocantă sau Pui în pijama

Preparare pulpe de pui în crustă crocantă.

Pulpele de pui se pun într-un vas, la fiert, în apă cu sare și se fierb pentru 15-20 de minute, atât cât să fie pătrunsă carnea la interior. Apoi se scot din apă și se lasă într-o sită la temperat și la scurs.

Citește și: Rețetă de copănele de pui crocante, servite cu sos bechamel picant

Între timp, se pregătește compoziția pentru crustă.

Ouăle se amestecă cu puțină sare până devin spumoase. Se adaugă 2-3 linguri de făină și 2-3 linguri de apă rece și se omogenizează amestecul. Se adaugă 1-2 linguri de muștar și chimion, dar și un plic de praf de copt care va ajuta la coacerea aluatului.

Pulpele de pui se introduc în această compoziție și se prăjesc în baie de ulei la foc mediu spre mare, până se rumenesc frumos la suprafață. Se scot pe prosoape de hârtie absorbante pentru a se absoarbe surplusul de ulei.

Citește și: Pulpe de rață cu sos de mere și ceapă roșie - Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru cei care nu agreează metoda prăjirii, pulpele de pui se pot prepara în aceeași crustă și la cuptor, așezate într-o tavă, pe hârtie de copt.

Preparare sos de ceapă roșie cu rodie.

Ceapa roșie se curăță, se tocă solzișori și se presară cu sare. Se amestecă bine să pătrundă sarea la toate bucățile de ceapă, apoi se adaugă peste ea concentrat de rodie atât cât să fie ceapa bine acoperită și o linguriță de miere. Din nou se amestecă bine, se acoperă vasul și se lasă ceapa roșie în sosul respectiv, la macerat, până când pulpele de pui sunt preparate și pot fi servite. Se adaugă semințe proaspete de rodie în sosul de ceapă roșie în timpul servirii, pentru un plus de prospețime.

Pentru a nu pierde detalii despre modul de preparare al rețetei de pulpe de pui în crustă crocantă sau pui în pijama, cât și sfaturi importante oferite de Vlăduț, accesați materialul video de mai sus!