Antena Căutare

Rețetă de tartă cu pere și cremă de migdale, preparată de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand a preparat la Neatza cu Răzvan și Dani o delicioasă rețetă de tartă cu pere și cremă de migdale, cu care i-a răsfățat pe îndrăgiții matinali.

Secțiune tartă cu pere și cremă de migdale Galerie
Tartă cu pere și cremă de migdale, preparată de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Nicolai Tand, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, i-a surprins pe matinali de data aceasta cu două rețete delicioase, un fel principal, adică o rețetă de paste în sos de roșii cu spanac și brânză de capră, dar și o rețetă de tartă cu pere și cremă de migdale, foarte gustoasă și aromată.

Vedeți AICI rețeta de paste în sos de roșii cu spanac și brânză de capră, preparată de Nicolai Tand în platoul de la neatza cu Răzvan și Dani!

Citește și: Rețetă de tartă cu căpșuni și budincă de vanilie

Ingrediente pentru rețetă de tartă cu pere și cremă de migdale:


  • Ingrediente pentru aluat de tartă:
  • 250 gr făină
  • 125 gr unt
  • 1 gălbenuș
  • 1 praf de sare
  • 50 gr zahăr pudră
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • 4 pere
  • 200 gr zahăr
  • 350 ml apă
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 2-3 cuișoare
  • esență de vanilie
  • coaja de la o portocală
  • 250 gr fulgi de migdale
  • 1 ou + 1 albuș
  • 2 linguri iaurt sau smântână
  • 2-3 linguri zahăr

Mod de preparare pentru rețetă de tartă cu pere și cremă de migdale

Se începe cu prepararea aluatului fraged de tartă, care trebuie să se odihnească o perioadă la rece, timp în care se pregătește și umplutura delicioasă de pere cu cremă de vanilie.

Preparare aluat fraged de tartă

Se cerne făina într-un vas și se amestecă cu un praf de sare și zahărul pudră. Apoi se adaugă untul ușor moale și se frământă cu vârfurile degetelor, până rezultă un aluat nisipos. Se adaugă gălbenușul și esența și se omogenizează compoziția. Dacă aluatul continuă să fie foarte nisipos, se mai pot adăuga 1-2 lingurițe de apă rece. Cu acest aluat se tapetează interiorul unei forme de tară de 24-25 cm și se dă la rece pentru 30 de minute.

Citește și: Rețete de tarte cu mere, gătite de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Pregătire pere pentru umplutură și cremă de migdale

Se prepară mai întâi un sirop din apă cu zahăr, scorțișoară, cuișoare, esență și coajă de portocală. Se fierbe siropul pentru câteva minute să se topească zahărul și să se aromatizeze, apoi se adaugă perele curățate de coajă și cotoare ți feliate în jumătăți, sau sferturi. Se lasă perele în sirop 10-12 minute, doar atât cât să se pătrundă ușor și să se aromatizeze, apoi se scurg.

Între timp, se pregătește crema de migdale. Se bat ouăle cu un praf de sare și zahărul până devin spumoase, se adaugă iaurt sau smântână, apoi se încorporează migdalele măcinate fin. se opresc și câțiva fulgi de migdale pentru decor. pentru un plus de aromă, se adaugă și puțină esență de migdale.

Se scoate aluatul de tartă de la rece, se așază feliile de pere în interior și se toarnă deasupra crema de migdale. Se presată și câțiva fulgi de migdale pe deasupra și se coace tarta la 180 de grade pentru 20-30 de minute.

Rețetă de tartă cu pere și cremă de migdale, preparată de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Tartă cu pere și cremă de migdale la cuptor

Delicioasa tartă cu pere și cremă de migdale de lasă să se tempereze, ca să se poată secționa frumos.

Pentru a nu pierde sfaturi și detalii importante în ceea ce privește prepararea rețetei de tartă cu pere și cremă de migdale, accesați și materialul video de mai sus!

Rețetă de paste în sos de roșii cu spanac și brânză de capră, gătită de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani... Cu ce putem înlocui carnea din preparatele tradiționale pentru un prânz gustos și sănătos...
Video Super Neatza, 4 octombrie 2023. Rețeta lui Radu Darie: Salată grecească de toamnă Super Neatza, 4 octombrie 2023. Rețeta lui Radu Darie: Salată grecească de toamnă Miercuri, 04.10.2023, 11:58
Video recomandate
Hello Chef sezonul 6, 30 septembrie 2023. Roxana Blenche, Cornelia și Lupu Rednic au preparat lapte de bou
Hello Chef sezonul 6, 30 septembrie 2023. Roxana Blenche, Cornelia și Lupu Rednic au preparat lapte de bou Sambata, 30.09.2023, 15:07
Ramona Olaru, schimbare uimitoare de look. Cum a apărut la Super Neatza: „Am trecut la vârsta pe care o am”

Ramona Olaru, schimbare uimitoare de look. Cum a apărut la Super Neatza: „Am trecut la vârsta pe care o am”

Ramona Olaru și-a făcut o schimbare de look radicală. „Vecina” de la Neatza și-a tuns părul și a lăsat blondul pentru un șaten.

Miercuri, 04.10.2023, 11:39
Concursul Ce se întâmplă cu Dani? îți poate aduce un smartwatch pe saptamană. Ce trebuie să faci pentru a participa 

Concursul Ce se întâmplă cu Dani? îți poate aduce un smartwatch pe saptamană. Ce trebuie să faci pentru a participa 

Dani Oțil lipsește de la Super Neatza cu Răzvan și Dani. Fanii matinalului de la Antena 1 s-au întrebat ce se întâmplă cu prezentatorul, iar acum au ocazia chiar să răspundă singuri și să primească un premiu.

Vineri, 22.09.2023, 17:57
Super Neatza, 19 septembrie 2023. Cum îngrijim corect pielea bebelușului în primul an de viață

Super Neatza, 19 septembrie 2023. Cum îngrijim corect pielea bebelușului în primul an de viață

Într-o nouă ediție Super Neatza, Răzvan și Ruxandra Luca au stat de vorbă despre cum îngrijim corect pielea bebelușului în primul an de viață.

Marti, 19.09.2023, 18:10
Bianca Nuțu de la Neatza, noi detalii despre accidentul în care era să își piardă viață. Ce a văzut în propria astrogramă

Bianca Nuțu de la Neatza, noi detalii despre accidentul în care era să își piardă viață. Ce a văzut în propria astrogramă

Bianca Nuțu, astrologa de la Neatza cu Răzvan și Dani, a vorbit deschis despre accidentul de mașină în care a fost implicată în vacanță. Aceasta a mărturisit că au existat semne că o pândește o tragedie, însă a ales să le omită. Ce a învățat după experineța la limită

Marti, 19.09.2023, 13:34
x