Rețetă de dorada la cuptor cu pesto de rucola, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru iubitorii preparatelor cu pește, o minunată și interesantă rețetă de dorada la cuptor cu pesto de rucola, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani.

Pește dorada la cuptor cu pesto de rucola, porționat și gata de servit

Neatza cu Răzvan și Dani

Dacă sunteți consumatori de preparate cu pește, neapărat ă încercați această Rețetă de dorada la cuptor cu pesto de rucola, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani.

Este delicioasă, după cum au declarat îndrăgiții matinali și are o combinație interesantă de ingrediente. Peștele se marinează cu un delicios sos pesto de rucola și se prepară la cuptor, în crustă din acest pesto.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al delicioasei rețete de dorada în crustă de sos pesto.

Ingrediente pentru dorada la cuptor cu pesto de rucola:

  • 1 pește dorada
  • 250 gr rucola
  • 150 ml ulei de măsline
  • zeama de la 1 lămâie
  • zeama de la 1 lime
  • 2 linguri muștar franțuzesc
  • sare și piper
  • fulgi de chili
  • 3 fire de ceapă verde
  • 3 căței de usturoi

Rețetă de dorada la cuptor cu pesto de rucola - Mod de preparare

Interesant la această rețetă este sosul de rucola cu gust ușor acrișor și ușor amărui. În rest, modul de preparare este simplu, doar necesită puțin timp peștele pentru a se odihni la rece, în marinadă.

Citește și: Rețetă senegaleză de pui cu ceapă și măsline, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Cum se prepară marinada de sos pesto pentru dorada

Se spală bine frunzele de salată rucola și se pun în recipientul unui blender electric. Se adaugă ceapa verde tocată și usturoiul curățat și tocat. Apoi se adaugă, pe rând toate celelalte ingrediente: uleiul de măsline, zeama de lămâie și de lime, puțină coajă de lămâie și lime, muștarul, sare și piper și puțin chili uscat. Se procesează bine cu blenderul și se transformă într-o pastă verde și delicioasă.

Cum se pregătește peștele dorada la cuptor în crustă de pesto

Se ia un vas de yena, sau un vas termorezistent și se așază peștele în el. Dorada se crestează din loc în loc pe partea de deasupra. Peste pește se toarnă sosul pesto de rucola și se dă vasul la rece pentru cel puțin o oră. Se urmărește ca peștele să fie bine acoperit de sos, chiar și la interior.

După acest interval, se dă vasul cu dorada în crustă de sos pesto la cuptor, la 180 de grade, pentru 20 de minute.

Citește și: Salată de somon marinat cu legume și smântână, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Peștele va ieși foarte fraged și foarte aromat de la crusta interesantă din sos pesto de rucola. Nu ezitați să încercați rețeta!

Spor și poftă bună!

Pentru mai multe detalii despre acestă rețetă de dorada la cuptor cu pesto de rucola, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani, dar și pentru a vă delecta cu momente savuroase din timpul emisiunii, accesați și materialul video de mai sus.

Ultimele știri