Salată de somon marinat cu legume și smântână, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Azi, în zi de sărbătoare, matinalii s-au delectat cu o delicioasă salată de somon marinat cu legume și smântână, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani.

Salată de somon marinat cu multe alte ingrediente gata de servit

Chef Nicolai Tand a pregătit în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani o delicioasă și sănătoasă salată de somon marinat cu legume și smântână.

La cererea matinalilor, Nicolai Tand a pregătit anterior rețeta Gavrax, adică o rețetă interesantă de marinare a somonului sălbatic.

Citește și: Rețeta Gravlax, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Din acest file de somon, după ce a expirat timpul de marinare, aamestecat cu multe alte ingrediente interesante, Nicolai a pregătit nu una, ci două salate delicioase și foarte sănătoase.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării rețetei de salată de somon marinat cu legume și smântână.

Ingrediente pentru Salată de somon marinat cu legume și smântână:

  • file de somon marinat
  • frunze de baby spanac
  • unt
  • varză kale
  • mere
  • castravete
  • fenicul
  • mărar verde
  • lămâie
  • cartofi
  • smântână
  • Pentru vinegretă:
  • sos de soia
  • ulei de măsline
  • zeamă de lămâie
  • piper

Mod de preparare pentru Salată de somon marinat cu legume și smântână

Având în vedere că fileul de somon a fost pregătit cu o zi înainte, ne vom ocupa de restul ingredientelor.

Se spală bine frunzele de kale, mărarul verde, fenicululu, castravetele, ridichile și merele. Castravetele, ridichile, merele și feniculul se feliază subțire cu ajutorul unui feliator, sau a mandolinei clasice.

Se pune apă rece într-un bol și se adaugă puțină zeamă de lămâie. În acest bol se adaugă ingredientele feliate. Se mai adaugă și frunzele de kale și se lasă la odihnit 10-12 minute. În alt vas cu apă rece se pune mărarul verde.

Fileul de somon se scoate din marinadă și se clătește bine cu apă rece. Apoi se feliază în fâșii lungi și subțiri.

Cartofii se curăță, se taie în felii sau cuburi și se fierb în apă cu sare.

Frunzele de spanac bine spălate și scurse se trag la tigaie în puțin unt topit.

Se pregătește o vinegretă din sos de soia cu ulei de măsline, zeamă de lămâie și piper proaspăt măcinat.

Când toate aceste ingrediente sunt pregătite, se poate asambla salata delicioasă și sănătoasă..

Se scurg bine ingredientele din apa rece și se amestecă într-o salatieră încăpătoare, sau două. Peste acest amestec de ingrediente se adaugă fâșiile de somon sălbatic marinat. Apoi se pune puțină smântână și se adaugă în fir subțire vinegreta. Se va folosi o smântână mai grasă și mai cremoasă, bine scursă. Se presară semințe de susan și delicioasa salată de somon marinat cu legume și smântână este gata de servit.

Citește și: Rețetă de salată din bucătăria asiatică, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru varianta a doua de salată se folosesc cartofii fierți cu spanacul tras la tigaie și fâșii de somon marinat. Se adaugă și aici puțină smântână și vinegretă.

Două salate delicioase, dar mai ales sănătoase, pe bază de somon marinat după rețeta Gravlax.

Spor și poftă bună!

Pentru a nu pierde detalii importante despre modul de prepararea al rțetelor, dar și pentru a vă delecta cu momente savuroase din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus!

Ultimele știri