Rețetă senegaleză de pui cu ceapă și măsline, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand a pregătit în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani o interesantă rețetă senegaleză de pui cu ceapă și măsline.

Pui cu ceapă și măsline servit cu garnitură de cuscus și cuburi de vânătă trase la tigaie

Așa cum ne-a obișnuit, Chef Nicolai Tand, ne-a încântat și de data aceasta cu un preparat delicios pe care îl putem testa și noi, o rețetă senegaleză de pui cu ceapă și măsline.

Nu trebuie să ne sperie faptul că rețeta este inspirată din bucătăria senegaleză, ingredientele sunt cunoscute și în bucătăria românească și suntla îndemâna tuturor.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente pentru a putea pregăti și voi această minunată rețetă de pui senegalez.

Ingrediente pentru rețetă senegaleză de pui cu ceapă și măsline:

  • 1 kg pulpe superioare de pui
  • Pentru marinadă:
  • 100 ml ulei de măsline
  • zeamă de lămâie
  • 50 ml sos de soia
  • 2 linguri de muștar
  • 3 căței de usturoi
  • 1 buc. mică de ghimbir
  • puțini fulgi de chili
  • sare și piper
  • ulei și unt pentru prăjit
  • 1200 ml supă de vită
  • 3 cepe mari
  • 200 gr măsline
  • Pentru garnitură:
  • 400 gr cuscus
  • 1 vânătă
  • unt și ulei de măsline
  • sare și piper

Rețetă senegaleză de pui cu ceapă și măsline - Mod de preparare

Se incepe cu prepararea marinadei în care trebuie să se odihnească pulpele de pui cel puțin o oră.

Se amestecă într-un recipient uleiul de măsline cu zeama de lămâie, muștarul și sosul de soia. Se adaugă usturoiul curățat și tocat mărunt, ghimbirul curățat și tocat și o priză de fulgi de chili. Toate aceste ingrediente se procesează cu ajutorul blenderului și se transformă în pastă.

Pulpele de pui se masează bine cu această pastă, se acoperă și se dau la rece pentru o oră.

Citește și: Salată de somon marinat cu legume și smântână, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

După acest interval, se scurg și se trag la tigaie în unt cu ulei pentru a se sigila bine pe toate părțile. Se scot și se adaugă în supa de vită care fierbe într-un vas, la foc încet. În grăsimea rămasă de la pulpe se călește ușor ceapa curățată și tocată.

Când ceapa se pătrunde ușor se adaugă în vasul cu pulpele de pui și supă de vită. Se adaugă și măslinele ținute în apă rece, la desărat și se fierbe preparatul la foc încet aproximativ 2 ore.

Cum se prepară garnitura pentru rețetă senegaleză de pui cu ceapă și măsline

Se pune un vas cu 3 părți de apă la fiert, raportând la cantitatea de cuscus. Se adaugă și puțină sare. Când apa este fiartă, se toarnă peste cuscus, se acoperă cu un capac și se lasă la hidratat.

Citește și: Rețetă de pui în stil jamaican, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Vânăta se curăță, se toacă în cuburi și se presară cu sare. Se lasă așa câteva minute pentru a elimina sucul amărui. Se tamponează cuburile de vânătă cu prosoape de hârtie, apoi se trag la tigaie în unt topit cu puțin ulei. Se asezonează cu sare și piper.

Pentru a nu pierde detalii importante si sfaturi de la Nicolai Tand despre cum se prepară interesanta rețetă senegaleză de pui cu ceapă și măsline, vizualizați și materialul video de mai sus.

Ultimele știri