Antena Căutare

Rețetă de miel în stil marocan cu multe legume și cușcus, preparată de chef Nicolai Tand la Super Neatza

Chef Nicolai Tand a pregătit în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani o delicioasă rețetă de miel în stil marocan cu multe legume și cușcus.

Mâncare din carne de miel în stil marocan cu multe legume și cușcus Galerie
Miel în stil marocan cu multe legume și cușcus | Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru că se apropie Sărbătorile Pascale, iar unul dintre alimentele de bază din meniurile acestor sărbători este carnea de miel, Chef Nicolai Tand a pregătit o rețetă de miel în stil marocan cu multe legume și cușcus.

Rețeta a fost preparată, în special, pentru a-i inspira pe amatorii preparatelor culinare cu carne de miel. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi de sărbători așa mâncare delicioasă cu carne de miel.

Mâncare din carne de miel în stil marocan cu multe legume și cușcus - Ingrediente

  • 500 gr pulpă de miel
  • 3 buc. ceapă
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță condimente ras el hanout
  • 600 ml suc de roșii
  • 2 dovlecei
  • 3 morcovi
  • 1 gulie
  • 1/2 varză
  • 250 gr cușcuș
  • sare și piper după gust

Rețetă de miel în stil marocan cu multe legume și cușcus - Mod de preprarare

Se curăță carnea de miel de grăsime și tendoane și se porționează în bucăți mai mari. Se asezonează cu sare și piper.

Într-o oală încăpătoare se pune uleiul la încins și se călește ceapa tocată mărunt, până își schimbă culoarea. Se adaugă bucățile de carne și se amestecă bine cu ceapa. Se lasă 1-2 minute să se rumenească, apoi se adaugă condimentele, sucul de roșii și 400-500 ml de apă. Din acest moment se lasă carnea de miel să fiarbă în sucul de roșii timp de o oră, la foc încet și semiacoperită.

Citește și: Rețetă de vinete umplute cu creveți, preparată de Nicolai Tand la Neatza de Weekend

Între timp, se pregătesc celelalte ingrediente. Se curăță morcovii și se taie în bastonașe mai grosiere. la fel se vor tăia și dovleceii curățați doar de capete, iar varza și gulia se taie în bucăți mai mari.

Peste cușcușul pus într-un bol se adaugă puțin ulei și se amestecă bine cu mâinile, așa încât fiecare bobiță să fie unsă cu ulei.

După ce a fiert carnea timp de o oră se adaugă legumele. Se pune cușcușul într-o sită deasă și se așază deasupra oalei cu mâncarea de pe foc. Se lasă cușcușul să se hidrateze le aburi, fără a fi scufundat în lichidul din vas, aproximativ 20 de minute. Aromele ingredientelor din vas se vor impregna și în boabele de cușcuș pe măsură ce acestea se vor hidrata. Se va mai amesteca din când în când în cușcuș.

Citește și: Ruladă de pui umplută cu multe legume și sos delicios, rețeta lui chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

În momentul servirii, se așază cușcușul la baza farfuriei, iar deasupra se pun ingredientele din mâncare. Se toarnă puțin din sos, care, de asemeni, va ajuta cușcușul să se mai hidrateze.

Este un preparat absolut delicios, demn de mesele festive de la Sărbătorile Pascale și nu numai.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară această rețetă de miel în stil marocan cu multe legume și cușcus, dar și pentru a nu pierde sfaturi utile de la Nicolai Tand, accesați materialul video de mai sus.

Nicio masă de Paște nu este completă fără carnea de miel, ce este asociată acestei festivități încă din timpurile precreștine. Dacă vrei să ai parte de un meniu pascal tradițional, sau pur și simplu vrei să te bucuri de o masă delicioasă, îți recomandăm o rețetă de cotlete de miel cu ierburi aromatice.

Ce job-uri ni se potrivesc în funcție de cifra destinului. Corina Stratulat spune cum ne influențează numerologia în pro... Rețetă de urzici și rețetă de ștevie, preparate de Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x