Antena Căutare

Rețetă de salată fructată cu piept de curcan și maioneză, gătită de Vlădutz la Neatza cu Răzvan și Dani

Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă de salată fructată cu piept de curcan și maioneză, pe care a denumit-o "Curcan catifelat".

Salată fructată cu piept de curcan și maioneză Galerie
Salată fructată cu piept de curcan și maioneză, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Așa cum ne-a obișnuit an de an, în prag de sărbători, Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune diverse rețete culinare pe care le putem pregăti pentru mesele festive, precum este și această rețetă de salată fructată cu piept de curcan și maioneză.

Este o rețetă de salată aperitiv cu gust acrișor, dar și fructat, ce poate concura cu succes celebra salată de boeuf.

Citește și: Rețeta de salată de legume cu maioneză și iaurt. O variantă mai lejeră a clasicei salate de boeuf

Ingrediente pentru Rețetă de salată fructată cu piept de curcan și maioneză:

  • pieptul de la un curcan
  • sare și piper
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • puțin ulei
  • 250 gr cașcaval
  • mandarinele dintr-un compot
  • câteva mere ionatane
  • 6-8 castraveți murați
  • maioneză clasică
  • brânză tartinabilă
  • nuci

Mod de preparare pentru rețetă de salată fructată cu piept de curcan și maioneză

Modul de preparare al acestei salate este asemănător cu cel al salatei de boeuf, cu mențiunea că pieptul de curcan nu se fierbe precum carnea de vită, ci se prepară la cuptor. Maioneza se prepară în modul clasic din ulei cu gălbenuș de ou și muștar, iar brânza tartinabilă se urmărește să fie mai cremoasă.

Preparare piept de curcan.

Pieptul de curcan se filetează într-o foaie mai grosieră, se stropește cu puțin ulei și se condimentează cu sare și piper, pe ambele părți. Se rulează nu foarte strâns și se împachetează în hârtie de copt, iar în interior se adaugă și o ceapă curățată și tăiată în jumătăți și rondele de păstârnac. Apoi se împachetează și în folie de aluminiu, ușor desfăcută la suprafață pentru a se evapora din lichidul lăsat în timpul tratamentului termic.

Pachetul cu piept de curcan se așază într-o tavă și se dă la cuptor pentru aproximativ o oră, la 180 de grade.

Între timp, se pregătesc și celelalte ingrediente. Merele se coc la cuptor pentru aproximativ 15 minute, atât cât să rămână ușor al dente, iar nucile se coc tot la cuptor pentru 10 minute, așa încât să devină ușor crocante și se îndepărtează din cojile care se desfac.

Cum se asamblează delicioasa salată aperitiv din piept de curcan?

După ce se răcește bine pieptul de curcan, se toacă în cuburi. Tot în cuburi aproximativ egale se toacă și cașcavalul, mandarinele scurse bine din compot, castraveciorii și merele coapte.

Într-un vas încăpător se amestecă toate cuburile de ingrediente, se adaugă și nucile tocate grosier, apoi maioneza și brânza tartinabilă, adăugate în cantități egale, sau după gust. Important este să obținem gustul care ne place, iar salata să aibă un aspect catifelat.

Citește și: Rețeta salată de boeuf ca la mama acasă

Salata aperitiv se asamblează pe platouri cu ajutorul inelelor metalice.

Pentru servirea salatei, Vlăduț a pregătit și câteva pâinici din aluat clasic, dar în care a adăugat și câteva picături de coloranți alimentari, pentru un aspect festiv.

Pentru a nu pierde sfaturi de la Vlăduț și detalii despre cum se prepară delicioasa salată fructată din piept de curcan și maioneză, vizualizați și materialul video de mai sus!

Sfaturi pentru reușita celor mai gustoși cârnați tradiționali... Horoscopul zilei, 18 decembrie 2020. Gemenii au parte de o surpriză mare, vezi ce se întâmplă cu Fecioarele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x