Antena Căutare

Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 19 noiembrie 2021: Plăcintă cu prune și sos de vanilie

În ediția din 19 noiembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a gătit ”Plăcintă cu prune și sos de vanilie”, o rețetă de toamnă. Ca și ingrediente a folosit, pe lângă sosul de vanilie, prune, zahăr, scorțișoară, nucă, dar și alte ingrediente delicioase.

Prunele se amestecă cu zahăr brut, nuci și scorțișoară, apoi se împachetează în foi de plăcintă Galerie
Plăcintă cu prune și sos de vanilie pe un suport de lemn | Rețeta lui Vlăduț

Pentru că a mai găsit prune proaspete pe piață, Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Super Neatza a preparat în ediția din 19 noiembrie 2021 o rețetă de desert specific toamnei, o plăcintă cu prune și sos de vanilie. ”Prunele nu le-am tratat termic”, a spus bucătarul de la Neatza. Alina Pușcaș, a rămas în emisiune ca să poată savura din acest super preparat care a inundat platoul emisiunii cu arome de scorțișoară, vanilie și prune. Iar special pentru Alina Pușcaș, Vlăduț a preparat și câțiva gomboți cu prune.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi un desert minunat și aromat, perfect pentru un weekend de post petrecut alături de cei dragi.

Citește și: Spanakopita de post. Plăcintă grecească cu spanac

Plăcintă cu prune și sos de vanilie - Ingrediente

Vlăduț ne sfătuiește dacă nu găsim prune proaspete să folosim prune uscat pe care le hidratăm în apă caldă cu rom, apoi le tocăm și umplem cu ele foile de plăcintă.

Ingrediente pentru plăcinta cu prune:

  • 2 pachet cu câte 12 foi de plăcintă
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 kg prune mari, rotunde
  • 100 gr zahăr brut
  • 2-3 lingurițe cu pudră de scorțișoară
  • 100 gr nuci
  • zahăr pudră cu arămă de vanilie

Citește și: Rulouri cu scorțișoară, desertul care îți parfumează zilele de iarnă

Ingrediente pentru sosul de vanilie, de post:

  • 500 ml lapte vegetal( de soia/orez, etc.)
  • 30 gr amidon de porumb
  • 1 lingură de făină
  • 100 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare

Rețeta de plăcintă cu prune și sos de vanilie - Mod de preparare

Pentru prepararea desertului savuros de toamnă se parcurg două etape: prepararea propriu-zisă a plăcintei cu prune și prepararea sosului de vanilie.

Cum se prepară plăcinta cu prune

Se pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Se împart foile de plăcintă în două grupuri a câte 4 foi care se ung cu ulei între ele, folosind o pensulă de patiserie. Prunele se spală, se scurg și li se îndepărtează sâmburii și se taie în sferturi. Peste foaia de plăcintă de deasupra pachetului format se presară pudră de scorțișoară. Se așază prunele la unul din capetele pachetului de foi. Se aduagă și miez de nucă ușor caramelizat la cuptor și se presară zahăr brut dar și puțină scorțișoară pe deasupra. Se rulează foile de plăcintă cu prunele în interior, se strâng ușor la capete și se așază în tavă. Se procedează în mod asemănător și cu celelalte pachete de câte patru foi de plăcintă.

Citește și: Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 15 octombrie 2021. Plăcintă cu dovleac, desert de toamnă delicios

Rulourile de plăcintă cu prune se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Se lasă să se tempereze și se decorează cu zahăr.

Cum se prepară sosul de vanilie, de post

Se amestecă amidonul cu făina și zahărul într-un bol și se adaugă puțin lapte rece. Se amestecă până când se omogenizează bine compoziția. Restul de lapte se pune într-un vas, pe foc și se aduce la punctul de fierbere. Apoi se adaugă, treptat, peste amestecul de ingrediente din bol. Când compoziția este bine omogenizată, se pune în vas și se fierbe amestecând continuu până când capătă consistență de sos.

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 10 septembrie 2021. Desert de toamnă cu prune, paste și budincă de vanilie, preparat de Vlăduț

Plăcinta cu prune se servește glazurată cu sos de vanilie.

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de plăcintă cu prune și sos de vanilie, dar și pentru a beneficia de sfaturi utile de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.

Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 18 noiembrie 2021: Aripioare cu piure de păstârnac și gutui coapte... Paste cu sos ragu de pește, rețeta lui Chef Vincenzo Aiello la Neatza de Weekend, 21 noiembrie 2021...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x