Antena Căutare

Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 18 noiembrie 2021: Aripioare cu piure de păstârnac și gutui coapte

În ediția din 18 noiembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a gătit o rețetă de aripioare cu piure de păstârnac și gutui coapte pe care a denumit-o ”Aripioare rebele”. Este o rețetă de toamnă,cu multe ingrediente delicioase.

Aripioarele se opăresc în supa de păstârnac, se rumenesc în ulei și apoi se glazurează cu sos picant Galerie
Aripioare glazurate cu sos și servite cu piure de păstârnac și gutui coapte în coșulețe de foietaj | Rețeta lui Vlăduț

Pentru că gutuile aromate și frumos colorate încă sunt vedetele piețelor din acest sezon, în ediția din 18 noiembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț le-a combinat într-un mod absolut interesant și delicios cu aripioare de pui într-o rețetă de aripioare cu piure de păstârnac și gutui coaptepe care a denumit-o ”Aripioare rebele”.

”Fac un singur preparat, dar este unul mai laborios. Aceste aripioare o să le fierb într-o supă din păstârnac”, a spus bucătarul de la Super Neatza. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa rețetă de toamnă interesantă și delicioasă.

Aripioare cu piure de păstârnac și gutui coapte - Ingrediente

  • 1 kg aripioare de pui
  • sare si piper
  • ulei
  • 1 kg rădăcină de păstârnac
  • 400 ml smântână dulce
  • 50 gr unt sarat
  • 50 gr fistic
  • 2 gutui mari
  • 2-3 linguri de sos barbeque
  • 2-3 linguri de muștar
  • 2 linguri de miere
  • 2 lingurițe de chimen
  • coșulețe din foietaj

Rețetă de aripioare cu piure de păstârnac și gutui coapte - Mod de preparare

Se începe cu pregătirea păstârnacului, dar și a gutuiloir care vor face echipă bună într-un piure delicios. Gutuile și o rădăcină de păstârnac se pun într-o tavă, pe hârtie de copt și se dau la cuptor la 200 de grade până când sunt bine coapte.

Citește și: Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 15 noiembrie 2021: Dovleac copt cu cartofi pai și salsa de sfeclă cu gutui și mere coapte

Restul rădăcinilor de păstârnac se curăță și se taie în bucăți mai mici, apoi se pun la fiert în apă cu sare.

Se lasă să fiarbă, se scurg și se pun în recipientul unui blender. Se adaugă untul și smântâna, dar și câteva felii de guituie coaptă și rădăcina de păstârnac coaptă la cuptor. Se transformă totul într-un piure cremos.

Aripioarele de pui se opăresc în supa de la păstârnac, apoi se condimentează cu sare și piper și se rumenesc în ulei încins.

Cele trei ingrediente pentru sos: mierea, muștarul și sosul barbeque se amestecă și se adaugă semințele de chimen ușor trase la tigaie și măcinate.

Cum se servesc aripioarele cu piure de păstârnac și gutui coapte

Piureul de păstârnac se pune în cupele de foietaj, iar deasupra se glazurează cu puțin sos și se decorează cu fistic tocat la cuțit.

Citește și: Pizzette din vinete, gătite de Vlăduț cu cele mai bune bune ingrediente în bucătăria Neatza cu Răzvan și Dani

Aripioarele de pui se trec prin sosul picant și se așază pe gutuile coapte. Se presară peste ele fistic tocat, dar și chimen măcinat. Se servesc cu piureul de păstârnac din cupele de foietaj.

Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, despre modul de preparare al rețetei de aripioare cu piure de păstârnac și gutui coapte, accesați materialul video de mai sus.

Super Neatza, 17 noiembrie 2021. Rețeta lui chef Nicolai Tand - Cremă de cartofi cu praz... Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 19 noiembrie 2021: Plăcintă cu prune și sos de vanilie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x