Pentru că este joi, în platoul de la Super Neatza se gătește pizza. Vlăduț, îndrăgitul bucătar al matinalului se întrece în a prepara diferite rețete de pizza, una mai delicioasă decât alta. În ediția din 4 noiembrie 2021, i-a surprins pe matinali cu o interesantă rețetă de pizza cu trei feluri de pește, ce se răsfață peste un sos absolut delicios.
Trei elemente sunt importante pentru reușita deplină a unei rețete de pizza. Aluatul reprezintă baza pizzei, iar Vlăduț, ne recomandă să-l pregătim cu o zi înainte. Al doilea element este sosul de roșii cu care va fi uns aluatul, și al treilea element, o mozzarella de calitate care să gratineze frumos restul ingredientelor.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa pizza specială și delicioasă din bucătăria lui Vlăduț.
Pizza cu trei feluri de pește - Ingrediente
- Pentru aluat:
- 500 gr făină tip 650;
- 250 ml apă caldă;
- 50 ml ulei de măsline;
- 10 gr drojdie uscată sau 25 gr drojdie proaspătă;
- 5 gr sare.
- Pentru sos:
- sos de roșii;
- sos pesto;
- capere.
- Pentru topping:
- ceapă roșie;
- măsline;
- file de ton;
- file de somon;
- file de păstrăv afumat;
- mozzarella.
Pizza cu trei feluri de pește - Mod de preparare
Modul de preparare al aluatului de pizza este cel clasic, important este ca acesta să fie preparat de seara și lăsat la frigider până a doua zi.
Cum se prepară aluatul de pizza
Amestecăm într-un recipient, drojdia cu zahărul până se lichefiază. Adăugăm 1-2 linguri de apă caldă, omogenizăm și lăsăm amestecul să se odihnească timp de 10 minute pentru a se activa drojdia.
Trecem făina printr-o sită deasă, adăugăm sarea peste ea și le amestecăm într-un bol încăpător. Cu o lingură creăm o adâncitură la mijlocul făinii unde vom pune drojdia dezvoltată. Turnăm câte puțin din apa caldă, alternând cu ulei și amestecăm intens, încorporând în compoziția de la mijloc și făina din vas. Frământăm aluatul pentru pizza mai întâi în vas, apoi îl transferăm pe masa de lucru presărată cu făină. Îl mai frământăm și pe masă până devine elastic.
Punem aluatul pentru pizza înapoi în vas, îl acoperim cu folie de prospețime și îl dăm la rece de pe o zi pe alta.
Cum asamblăm și coacem pizza cu trei feluri de pește
Peste aluatul de pizza, întins într-o foaie subțire, se întinde sosul de roșii amestecat cu sos pesto și capere. Apoi se răzuiește un strat de mozzarella deasupra și se presară inele de ceapă roșie. Se răzuiește un al doilea strat de mozzarella și se așază din loc în loc bucăți de ton și măsline. Din nou se răzuiește un strat subțire de mozzarella și se coace pizza la 220 de grade Celsius, pentru 30 de minute.
Celelalte două tipuri de pește, somonul și păstrăvul se vor adăuga la pizza după ce aceasta va fi scoasă din cuptor.
Spor și poftă bună!
Rețetele zilei preparate de Cătălin Rizea la Super Neatza, 3 noiembrie 2021 - Gulaș de porc cu găluște și pere în sos de... SuperCoders, un proiect pentru copiii care se gândesc la un viitor digital. Răzvan și Dani au discutat pe larg despre el...