Antena Căutare

Rețeta Soleanca preparată de Adriana Rusu la Super Neatza, 11 aprilie 2022

În ediția din 11 aprilie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, Adriana Rusu, bucătarul matinalului din această ediție, a pregătit rețeta Soleanca, la cererea matinalilor.

Porție de Soleanca în farfurie gri Galerie
Soleanca este o ciorbă din bucătăria rusească preparată din resturile rămase prin frigider și având ca ingrediente principale: preparate din carne afumate, castraveți acri și măsline. | Super Neatza

Se spune că rețeta Soleanca a fost inventată de o gospodină din Rusia care a făcut curățenie în frigider după sărbători și a transformat într-o ciorbă foarte gustoasă toate resturile rămase. Așa a procedat și Adriana Rusu, bucătarul matinalului în ediția din 11 aprilie 2022, de la Super Neatza. ”Putem folosi mai multe tipuri de salam, măsline, carne afumată, castraveți murați, lămâie, pastă de tomate, cartofi, smântână și verdeață. Toate se călesc în ulei”, a spus aceasta.

Citește și: Galette cu ciuperci și cremă de brânză. Rețeta Adrianei Rusu la Super Neatza, 4 aprilie 2022

Și pentru că e apropie sărbătorile Pascale, când mesele vor fi bogate cu preparate, puteți salva și voi această rețetă, pentru a evita risipa alimentară, ulterior. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru reușita unei rețete de ciorbă gustpoasă și consistentă.

Rețeta Soleanca - Ingrediente

  • câteva felii de salam și șuncă, de mai multe tipuri
  • cârnați afumați
  • 1-2 tipuri de carne afumată
  • măsline verzi și negre
  • castraveți murați
  • 1-2 cartofi
  • ceapă
  • morcovi
  • 1-2 linguri de pastă de tomate
  • ulei
  • apă
  • sare și piper, după gust
  • suc de lămâie
  • pătrunjel verde
  • smântână și pâine prăjită pentru servit

Rețeta Soleanca - Mod de preparare

Pentru această rețetă din bucătăria rusească nu aveți nevoie de cantități fixe ale ingredientelor, de fapt nici nu aveți cum pentru că o preparați cu resturile din frigider. Însă, pentru un gust optim, preparatele din carne trebuie să fie afumate: cârnăciori, costiță, șuncă și salam.

Începeți prin a curăța ceapa și morvovii, tocați-le mărunt și puneți-le la călit în ulei. Amestecați-le constant pentru a se căli uniform și a-și degaja toată aroma în uleiul încins. Adăugați, apoi, castraveți murați, tăiați mai mărunt. Lăsați-i 1-2 minute să se călească și ei apoi adăugați preparatele din carne tăiate în cuburi. Amestecați intens, iar când și acestea și-au lăsat savoarea în ulei, adăugați pasta de topate, apoi apă( 2-3 litri). Din acest moment, lăsați ciorba să fiarbă aproximativ 20 de minute, la foc mic, acoperită.

Citește și: Ciorbă de perișoare cu roșii cherry și varză acră. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 2 martie 2022

Îndepărtați sâmburii de la măsline, tocați-le mărunt și stribviți-le ușor, pentru a fi cât mai suculente. Curățați cartofii, spălați-i și tocați-i în cuburi. Adăugați-i în ciorbă împreună cu măslinele. Dacă aveți și câteva capere nu ezitați să le adăugați și pe acestea. Cu cât ciorba este mai acrișoară, cu arât gustul va fi mai delicios. Lăsați ciorba să mai fiarbă până când se pătrund cartofii, potriviți-i gustul cu sare și piper, apoi stingeți focul și adăugați pătrunjelul verde tocat mărunt. Acoperiți oala cu capac și lăsați ciorba Soleanca să se odihnească 20 de minute, înainte de a fi servită.

În timpul servirii puteți să mai adăugați suc de lămâie și smântână. Servită cu pâine prăjită este pur și simplu delicioasă.

Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețeta Soleanca, dar și pentru a descoperi ce rețetă delicioasă a mai preparat chef Adriana Rusu în ediția din 11 aprilie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.

Cum arată și ce mai face Nidia, fiica Marianei și a lui Horia Moculescu. Din ce face bani... Pui la cuptor umplut cu legume și mult usturoi. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 12 aprilie 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x