Rețeta lui chef Nicolai Tand de la Super Neatza, 27 octombrie 2021, este una simplă, dar interesantă prin modul de preparare și combinare a ingredientelor, așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului. Este o rețetă de cartofi cu pulpe de pui pe pat de mămăliguță, servită cu castraveciori murați, mujdei și o spumă spectaculoasă de hribi.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a pregăti și voi celor dragi așa mâncare savuroasă și spectaculoasă.
Cartofi cu pulpe de pui pe pat de mămăliguță - Ingrediente
Chiar dacă lista de ingrediente este mare, nu sunt ingrediente complexe, sunt uzuale și la îndemâna oricui.
- 1 kg cartofi albi
- sare grunjoasă
Ingrediente pentru prepararea fripturii:
- 1 kg pulpe de pui inferioare
- sare și piper
- cimbrișor
- 250 gr bacon afumat
- ulei de floarea soarelui
Ingrediente pentru ciulama de ciuperci:
- 400 gr ciuperci champignon
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- sare și piper
- ulei + unt
- smântână de gătit
Ingrediente pentru mămăliguță:
- 400 gr mălai
- 1 litru lapte
- 2 linguri smântâmă
- 1 cub de unt
- 1 lingură de sare
- 2 crenguțe de cimbrișor
Ingrediente pentru servit:
- mujdei de usturoi
- spumă de hribi
- carstraveciori acri
- varză acră
Rețetă de cartofi cu pulpe de pui pe pat de mămăliguță - Mod de preparare
Modul de preparare al rețetei nu este foarte complex, însă rețeta este compusă dintr-o combinație de preparate care se gătesc individual.
Preparare cartofi
Cartofii se spală bine fără a se decoji și se dau la cuptor pe pat de sare până când se pătrund bine și se pot strivi. Se coc la temperatură medie, pentru aproximativ o oră.
Preparare pulpe de pui
Pulpele de pui condimentate cu sare și piper, se rumenesc în tigaia cu ulei încins în care se infuzează și puțin cimbrișor. pentru a căpăta gust delicios, se adaugă și bacon afumat tăiat în cubulețe, dar și câțiva căței de usturoi.
Preparare ciulama de ciuperci
Ciupercile se curăță de impurițăți și se trag la tigaie cu puțin ulei și unt. Se adaugă și o ceapă tocată foarte fin, dar și 2-3 căței de usturoi. Când ciupercile sunt bine pătrunse, se adaugă smântână de gătit și se mai continuă prepararea pentru 7-8 minute. Ideale pentru această rețetă de ciulama de ciuperci sunt ciupercile mai mucuțe cu aspect plăcut.
Preparare mămăliguță
Modul de preparare al acestei rețete este mai deosebit decât al rețetei clasice de mămăligă. Se pune laptele la fiert și se infuzează în el câteva crenguțe de cimbrișor pentru a da aromă deosebită. Apoi se scoate cimbrișorul, se adaugă sare și mălaiul în ploaie, amestecând continuu pentru omogenizare. la final de fierbere, pentru un plus de cremozitate, se adaugă puțin unt și smântână.
Citește și: Tocăniță de ciuperci cu piept de pui și mămăliguță
Pentru servire, se creează un pat de mămăliguță într-un bol, iar peste aceasta se așază pulpele de pui și ciuperci. Se glazurează cu puțin sos de smântână de la ciulama și se decorează cu felii subțiri de castraveciori acri. Pentru un plus de aspect, dar și gust delicios, se adaugă și spumă de hribi - vedeți aici rețeta. Nici mujdeiul de usturoi nu poate lipsi de la așa friptură delicioasă.
Spor la preparat rețeta de cartofi cu pulpe de pui pe pat de mămăliguță și poftă bună la savurat!
Fashion House Pallady, al doilea centru outlet din România, locul perfect pentru city break de shopping (P)... Rețeta zilei la Super Neatza, 28 octombrie 2021 preparată de Vlăduț - Pizza cu șuncă și rodie și Pizza cu carne tocată...