Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Tocăniță de ciuperci cu piept de pui și mămăliguță

Ce poate fi mai bun la masa de prânz, sau la cină decât o porție de tocăniță de ciuperci cu piept de pui și mămăliguță, ca la mama acasă?

Tocăniță de ciuperci cu piept de pui și mămăliguță

Ilie Maria, o concurentă în vârstă de 52 de ani, a venit în sezonul 8 „Chefi la cuțite” cu o rețetă de tocăniță de ciuperci cu piept de pui și mămăliguță și cu o poftă teribilă de râs.

Rețeta de tocăniță de ciuperci cu piept de pui și mămăliguță - Ingrediente:


  • 1 kg ciuperci champinion proaspete
  • 1 kg piept de pui
  • 2 cepe
  • 3-4 căței de usturoi
  • 250 gr smântână de gătit lichidă cu 3,5% grăsime
  • sare și piper
  • boia de ardei
  • ulei
  • unt
  • făină
  • 2 legături de mărar
  • 6 ardei iuți
  • 1 kg mălai

Rețeta de tocăniță de ciuperci cu piept de pui și mămăliguță - Preparare

Ceapa se taie cubuleâe și se caleste în unt cu puțin ulei.

După ce devine sticloasă, se adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe, urmat de ciupercile feliate.

Se lasă totul pentru 15 minute la la foc mediu, timp în care se condimentează cu sare, piper și boia de ardei. Se adaugă usturoiul zdrobit, iar la final, se adaugă smântâna lichidă, împreună cu 100 gr făină.

Citește și: Ciulama de pipote cu mamaliguță. O mâncare oltenească, ca la bunica acasă

Se mai fierbe tocănița de ciuperci cu piept de pui 10-15 minute, după care se pune în farfurii și se asezonează cu mărar.

Pentru mămăliguță, se pune apa la fiert cu puțină sare, se adaugă mălaiul în ploaie și se amestecă ccontinuu până când mălaiul este bine fiert și mămăliguța îngroșată.

Se servește delicioasa tocăniță de ciuperci cu piept de pui și mămăliguță, alături de ardei iuți.

Video