- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ilie Maria, o concurentă în vârstă de 52 de ani, a venit în sezonul 8 „Chefi la cuțite” cu o rețetă de tocăniță de ciuperci cu piept de pui și mămăliguță și cu o poftă teribilă de râs.
Citește și: Tigaie picantă de pui cu ciuperci și sos de roșii
Rețeta de tocăniță de ciuperci cu piept de pui și mămăliguță - Ingrediente:
- 1 kg ciuperci champinion proaspete
- 1 kg piept de pui
- 2 cepe
- 3-4 căței de usturoi
- 250 gr smântână de gătit lichidă cu 3,5% grăsime
- sare și piper
- boia de ardei
- ulei
- unt
- făină
- 2 legături de mărar
- 6 ardei iuți
- 1 kg mălai
Rețeta de tocăniță de ciuperci cu piept de pui și mămăliguță - Preparare
Ceapa se taie cubuleâe și se caleste în unt cu puțin ulei.
După ce devine sticloasă, se adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe, urmat de ciupercile feliate.
Se lasă totul pentru 15 minute la la foc mediu, timp în care se condimentează cu sare, piper și boia de ardei. Se adaugă usturoiul zdrobit, iar la final, se adaugă smântâna lichidă, împreună cu 100 gr făină.
Citește și: Ciulama de pipote cu mamaliguță. O mâncare oltenească, ca la bunica acasă
Se mai fierbe tocănița de ciuperci cu piept de pui 10-15 minute, după care se pune în farfurii și se asezonează cu mărar.
Pentru mămăliguță, se pune apa la fiert cu puțină sare, se adaugă mălaiul în ploaie și se amestecă ccontinuu până când mălaiul este bine fiert și mămăliguța îngroșată.
Se servește delicioasa tocăniță de ciuperci cu piept de pui și mămăliguță, alături de ardei iuți.
Mușchi de vită la grătar cu sos de ciocolată... Rețetă de plăcintă cu dovleac și sfaturi utile pentru un deliciu maxim...