Antena Căutare

Rețeta zilei preparată de chef Nicolai Tand la Super Neatza, 19 octombrie 2021. Ouă florentine cu spanac

În ediția din 19 octombrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand a prezentat o rețetă delicioasă de mic dejun în stil italian: Ouă florentine cu spanac.

Ouăle fierte sau poșate se răsfață la cuptor în sos bechamel Galerie
Porție de ouă florentine cu spanac pe o felie de pâine prăjită | Neatza cu Răzvan și Dani

Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, chef Nicolai Tand nu prepară o singură rețetă ci aproape un meniu complet necesar pentru toate mesele unei zile obișnuite. În ediția din 19 octombrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand a început cu o rețetă de mic dejun și anume, rețeta de ouă florentine cu spanac.

A continuat apoi cu o rețetă de sos bechamel foarte cremos, un sos care se combină foarte armonios și cu ouăle florentine. Iar pentru masa de prânz a optat pentru o rețetă de pui umplut la cuptor și piure de cartofi cu ceapă verde. Trei rețete delicioase pentru mese copioase pe care le puteți prepara și voi celor dragi

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 29 septembrie 2021, preparată de chef Nicolai Tand. Omletă cu ceapă verde și cârnați de casă

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta interesantă de mic dejun.

Ouă florentine cu spanac - Ingrediente

  • 500 gr frunze de spanac, de toamnă
  • sare și piper
  • 3-4 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de sos bechamel cremos
  • ouă fierte moi, sau ouă poșate
  • felii subțirei de șuncă afumată( jamon)
  • unt sau ulei

Rețetă de ouă florentine cu spanac - Mod de preparare

Mai întâi se pregătesc ouăle. Ouăle se pot fierbe moi, sau se pot poșa în apă cu oțet și sare, după preferințele fiecăruia.

Se ia o formă de copt și se unge cu puțin unt sau ulei. Frunzele de spanac se spală bine și se scurg. Se așază labaza formei de copt. Se adaugă și rondele de usturoi și se presară pe deasupra sare și piper.

Peste frunzele de spanac se toarnă soul bechamel, iar deasupra sosului se pun ouăle, care se presează ușor în interior. Apoi se presară felii subțiri de șuncă afumată și se pune forma cu ouă florentine la cuptor, pentru 15-20 de minute, la temperatură medie.

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 28 iulie 2021. Delicii turcești, preparate de chef Nicolai Tand

Este o rețetă de mic dejun foarte consistent și gustos, inspirată din bucătăria italiană.

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de mic dejun: ouă florentine, dar și pentru a beneficia de sfaturi utile de la Chef Nicolai Tand și a savura momente delicioase din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Super Neatza.

Secretul celui mai cremos sos bechamel. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 19 octombrie 2021... Pui umplut la cuptor și piure de cartofi cu ceapă verde, rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 19 octombrie 2021...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x