Antena Căutare

Salată bavareză de post. Rețetă de salată caldă preparată de Vlăduț la Super Neatza, 25 noiembrie 2021

În ediția din 25 noiembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a preparat o rețetă de salată bavareză de post, dar și o rețetă minunată de tartă cu brânzeturi, șuncă și pere.

Salata bavareză de post este o salată caldă, perfectă pentru sezonul rece Galerie
Salată bavareză de postcu cârnați nemțești | Rețeta lui Vlăduț

Perntru că suntem în post și rețetele de post sunt cele mai căutate în această perioadă, Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat în ediția din 25 noiembrie 2021, a emisiunii, o rețetă de salată bavareză de post. Este o rețetă de salată caldă din cartofi cu sfeclă roșie, o maioneză de muștar, pe care a servit-o alături de cârnați nemțești Verdino, preparați din proteină de mazăre.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi în perioadele de post o salată delicioasă, dar și sănătoasă.

Salată bavareză de post - Ingrediente

  • 1 pachet de cârnați nemțești, Verdino
  • 500 gr cartofi albi
  • 5-6 castraveți murați
  • 2-3 linguri de muștar clasic
  • 2 linguri de muștar bavarez
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 sfeclă roșie coaptă, sau fiartă
  • 2-3 mere ionatane
  • 1 fir de praz
  • sare și piper, după gust

Rețetă de salată bavareză de post - Mod de preparare

În primul rând se spală bine cartofii și se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apă rece, cât să fie bine acoperiți. Se adaugă și o linguriță de sare, dar când apa începe să fiarbă. Vlăduț ne sfătuiește să nu adăugăm niciodată sarea în apa rece pentru că va încetini procesul de fierbere.

Citește și: Mâncare de cartofi și pachețele de iarnă cu cartofi, rețetele zilei preparate de Chef Nicolai Tand la Super Neatza de Weekend

În timp ce cartofii fierb, ne putem ocupa de celelalte ingrediente. Coacem, sau fierbem sfecla roșie, o curățăm și o tocăm în cuburi. Tocăm în cuburi aproximativ egale și merele, dar și castraveciorii acri. Pe aceștia îi scurgem bine de lichid, pentru a nu influența textura salatei.

Amestecăm cele două tipuri de muștar întrun bol. Picurăm treptat uleiul și amestecăm energic ca și la rețeta clasică de maioneză. Potrivim gustul maionezei cu sare și piper.

Când cartofii sunt fierți îi curățăm și îi tocăm în cuburi. Îi amestecăm fierbinți cu sfecla roșie, de asemeni, fierbinte, merele și castraveții. Adăugăm maioneza de muștar și potrivim gustul cu sare și piper.

Cârnații nemțești Verdino îi preparăm la tigaie în același mod ca și cârnații clasici. Îi servim alături de salata bavareză de post.

Citește și: Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 15 noiembrie 2021: Dovleac copt cu cartofi pai și salsa de sfeclă cu gutui și mere coapte

Spor la preparat rețeta caldă de post, servită cu cârnați nemțești și poftă bună la savurat!

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de salată bavareză de post, dar și pentru a afla mai multe informații despre produsele vegetale Verdino, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani.

Dani Oțil, dedicație în direct pentru băiatul lui. Ce i-a transmis matinalul, la Neatza cu Răzvan și Dani... Tartă sărată cu brânzeturi, șuncă presată și pere. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 25 noiembrie 2021...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x