- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Perntru că suntem în post și rețetele de post sunt cele mai căutate în această perioadă, Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat în ediția din 25 noiembrie 2021, a emisiunii, o rețetă de salată bavareză de post. Este o rețetă de salată caldă din cartofi cu sfeclă roșie, o maioneză de muștar, pe care a servit-o alături de cârnați nemțești Verdino, preparați din proteină de mazăre.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi în perioadele de post o salată delicioasă, dar și sănătoasă.
Salată bavareză de post - Ingrediente
- 1 pachet de cârnați nemțești, Verdino
- 500 gr cartofi albi
- 5-6 castraveți murați
- 2-3 linguri de muștar clasic
- 2 linguri de muștar bavarez
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 1 sfeclă roșie coaptă, sau fiartă
- 2-3 mere ionatane
- 1 fir de praz
- sare și piper, după gust
Rețetă de salată bavareză de post - Mod de preparare
În primul rând se spală bine cartofii și se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apă rece, cât să fie bine acoperiți. Se adaugă și o linguriță de sare, dar când apa începe să fiarbă. Vlăduț ne sfătuiește să nu adăugăm niciodată sarea în apa rece pentru că va încetini procesul de fierbere.
În timp ce cartofii fierb, ne putem ocupa de celelalte ingrediente. Coacem, sau fierbem sfecla roșie, o curățăm și o tocăm în cuburi. Tocăm în cuburi aproximativ egale și merele, dar și castraveciorii acri. Pe aceștia îi scurgem bine de lichid, pentru a nu influența textura salatei.
Amestecăm cele două tipuri de muștar întrun bol. Picurăm treptat uleiul și amestecăm energic ca și la rețeta clasică de maioneză. Potrivim gustul maionezei cu sare și piper.
Când cartofii sunt fierți îi curățăm și îi tocăm în cuburi. Îi amestecăm fierbinți cu sfecla roșie, de asemeni, fierbinte, merele și castraveții. Adăugăm maioneza de muștar și potrivim gustul cu sare și piper.
Cârnații nemțești Verdino îi preparăm la tigaie în același mod ca și cârnații clasici. Îi servim alături de salata bavareză de post.
Spor la preparat rețeta caldă de post, servită cu cârnați nemțești și poftă bună la savurat!
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de salată bavareză de post, dar și pentru a afla mai multe informații despre produsele vegetale Verdino, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani.
Dani Oțil, dedicație în direct pentru băiatul lui. Ce i-a transmis matinalul, la Neatza cu Răzvan și Dani... Tartă sărată cu brânzeturi, șuncă presată și pere. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 25 noiembrie 2021...