- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Așa cum ne-a obișnuit,Chef Nicolai Tand, nu a preparat una ci trei rețete delicioase în ediția din 21 noiembrie 2021 a îndrăgitului matinalul Neatza de Weekend, atât pentru deliciul matinalilor, cât și pentru inspirația celor pasionați de gătit. Pentru că a fost o zi de post cu dezlegare la pește, Nicolai a preparat o rețetă de ciorbă de pește cu multe legume, o delicioasă mâncare de carofi și pachețele de iarnă cu cartofi și brânză.
Rețeta pentru mâncarea de cartofi este una clasică, de post și, așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, chef Nicolai Tand ne-a oferit și o idee de a folosi mâncarea rămasă pentru a doua zi într-o rețetă de pachețele de iarnă cu cartofi și brânză. Cum toți avem acasă un mofturos al familiei și face nazuri dacă i se oferă două zile la rând aceeași mâncare, ne putem inspira din ideile lui Nicolai de a recondiționa preparatele rămase pentru a doua zi.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii de preparare pentru rețetele zilei de la Neatza de weekend.
Citește și: Cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin
Mâncarare de cartofi - Ingrediente
- 500 gr cartofi albi
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 2-3 căței de usturoi
- 1 linguriță cu boia de ardei
- 2-3 foi de dafin
- sare și piper
- 2 linguri de ulei
- 2-3 linguri cu suc de roșii
- pătrunjel verde
Rețetă de mâncarare de cartofi - Mod de preparare
Mâncarea de cartofi se prepară în cel mai clasic mod, așa cum probabil cu toții o știți de la mama sau bunica.
Citește și: Idei de mâncare cu cartofi. Rețete delicioase
Se pune ulei la încins într-o cratiță și se călește ceapa până când devine sticloasă. Se adaugă morcovii, se lasă să se pătrundă și aceștia ușor, apoi se adaugă sucul de roșii, condimentele, iar peste câteva minute cartofii curățați și tocați în cuburi. Se acoperă toate ingredientele cu apă și se lasă la fiert, la foc mic până când mâncarea de post cu cartofi scade și se degajă bine toate aromele. Spre final de fierbere se adaugă și usturoiul tocat mărunt.
După stingerea focului și în timpul servirii se adaugă pătrunjel verde, tocat.
Pachețele de iarnă cu cartofi și brânză - Ingrediente
Pentru pachețelele de iarnă se folosește o parte din mâncarea preparată anterior și un aluat fraged.
Ingrediente pentru aluat de pachețele:
- 450-500 g făină
- 150 ml ulei
- 100 ml apă minerală, rece
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 250-300 gr mâncare de cartofi
- 1 ou
- 100 gr mozzarella
- pătrunjel verde
- puțin șofran
Rețetă de pachețele de iarnă cu cartofi și brânză - Mod de preparare
Se pregătește mai întâi aluatul fraged care se va odihni la rece aproximativ 30 de minute.
Se amestecă apa minerală cu uleiul, și se adaugă făina amestecată cu un praf de sare și praful de copt. Aluatul rezultat se împachetează în folie și se dă la frigider pentru 30 de minute.
Pentru umplutură, se pasează mâncarea de cartofi până când rezultă un piure. Se adaugă un ou și 50 de grame de mozzarella răzuită, pentru consistență. Se adaugă și puțin șofran pentru culoare și aromă, dar și pătrunjel verde, pentru prospețime.
Aluatul fraged se întinde într-o foaie subțire din care se decupează forme pătrate. Se pune la mijloc câte o lingură de umplutură și se pliază sub forme triunghiulare. Marginile aluatului se ung cu apă rece și se presează pentru a se lipi. Pachețelele de iarnă astfel formate se rumenesc în ulei încins.
Se scot pe platou și se presară deasupra lor mozzarella răzuită.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetelor de mâncare de cartofi și pachețele de iarnă cu cartofi accesați materialul video de mai sus.
Paste cu sos ragu de pește, rețeta lui Chef Vincenzo Aiello la Neatza de Weekend, 21 noiembrie 2021... Ciorbă de pește cu multe legume preparată de chef Nicolai Tand la Super Neatza de Weekend, 21 noiembrie 2021...