Antena Căutare

Salată cu fructe de mare à la Chef Nicolai Tand. Un preparat de weekend, perfect pentru răsfăț

În ediția din 14 noiembrie 2021, de la Neatza de Weekend, Chef Nicolai Tand a preparat și o salată cu fructe de mare, printre altele. Și de această dată a folosit cele mai bune ingrediente, astfel încât toată lumea din platou să aibă o „porție de sănătate” în farfurie.

Salată cu fructe de mare à la Chef Nicolai Tand. Un preparat de weekend, perfect pentru răsfăț Galerie
Salată cu fructe de mare à la Chef Nicolai Tand. Un preparat de weekend, perfect pentru răsfăț | Antena 1

Când pofta e mare, servești o salată cu fructe de mare. Iar când zici calitate, zici ulei Costa d'Oro. Și ai de unde alege. Il Biologico, L'Integrale și Il Grezzo sunt trei tipuri de ulei de măsline extravirgin care sunt foarte apreciate în bucătăria Neatza și care stau la loc de cinste printre ingrediente de fiecare dată.

Salată cu fructe de mare à la Chef Nicolai Tand. Ingrediente și mod de preparare

Iată cum a preparat Chef Nicolai Tand această salată cu fructe de mare, potrivită pentru o zi de weekend, când vrei să te răsfeți. Pentru ea, aveți nevoie de caracatiță, creveți, inele de calamar, dar și de alte ingrediente delicioase, de calitate, cum ar fi uleiul de măsline Costa d'Oro.

Întâi de toate, într-o oală mare, cu apă, puneți la fiert fructele de mare.

Citește și: Rețeta lui Chef Nicolai Tand: zucchini cu carne de pui

„Aici am pus separat la fiert tentacule de caracatiță, am pus apă, am pus tot așa, niște legume, ca să dea un pic de aromă, niște foi de dafin, boabe de piper, ceapă, morcov, țelină, un pic de păstârnac, pun și un pătrunjel. Să fiarbă cam 30 - 40 de minute, depinde. Dup-aia scot tentaculele și pun și creveții, și calamarii”, a spus bucătarul din Maramureș.

Lucrurile nu se opresc însă aici, iată următorii pași.

Chef Nicolai Tand: „După ce le-am fiert pe rând, caracatița, calamarii, creveții, i-am scos separat și acum o să le trag puțin la tigaie. Chiar dacă e salată, o să fie rece, dar vreau să îi aduc puțină aromă și-am mai pus un pic de ulei, ceapă, usturoi, să aromatizez”.

Pe măsură ce Chef Nicolai Tand amesteca fructele de mare în tigaie cu toate mirodeniile, toată lumea din platou a venit în preajma lui. Ademeniți de mirosul plăcut, Diana Munteanu și Ramona Olaru, Ilona Brezoianu și Cuza, cu toții s-au apropiat ca să urmărească ce face acolo Chef Nicolai Tand cu atât de multă pricepere. La sfârșit, cu toții s-au bucurat de bucatele gustoase.

Pizzette din vinete, gătite de Vlăduț cu cele mai bune bune ingrediente în bucătăria Neatza cu Răzvan și Dani... Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 15 noiembrie 2021: Dovleac copt cu cartofi pai și salsa de sfeclă cu gutui și mere co...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x