Antena Căutare

Salată de cartofi cu macrou afumat. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 17 aprilie 2022

În ediția din 17 aprilie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit o super salată de cartofi cu macrou afumat, asezonată cu un dressing foarte interesant.

Pentru că este o zi de post cu dezlegare la pește dar și pentru că în ediția din 17 aprilie emosiunii Super Neatza matinalii își desfășoară activitatea în afara platoului, chef Nicolai Tand, neavând cuptor sau aragaz la dispoziție, a prepareat o rețetă interesantă de salată de cartofi cu macrou afumat. ”Astăzi mă gândeam să fac ceva mai lejer și anume o salată. Voi folosi macrou afumat, măr verde, morcov, porumb, ceapă verde, cartofi, nucă, grisine și salată”, a spus acesta.

Citește și: Salată grecească plină de savoare și culoare

Salata este foarte gustoasă și sățioasă, este chiar perfectă pentru o zi de post cu dezlegare la pește. Foarte interesant la această salată este dressingul pe bază de sos de soia și sos de susan, o bunătate.

Citește și: Risotto alla milanese cu șofran și parmezan. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 13 aprilie 2022

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi o astfel de salată pe bază de pește și dressing delicios.

Salată de cartofi cu macrou afumat - Ingrediente:

Avem nevoie de mai multe ingrediente pentru salată, unel fierte, altele proaspete, dar și de ingrediente pentru dressing.

Ingrediente pentru salată:

  • salată verde
  • mere verzi
  • porumb dulce
  • file de macrou afumat
  • morcov
  • ceapă verde
  • nuci
  • grisine
  • sare si piper, după gust

Pentru dressing:

  • sos de soia clasic
  • sos de soia cu lămâie
  • sos de susan
  • ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • sare și piper, după gust

Salată de cartofi cu macrou afumat - Mod de preparare

Se începe cu pregătirea ingredientelor pentru salată. Salata verde se spală bine și se rupe în bucăți mai mici, apoi se acoperă cu prosoape de hârtie absorbante, ușor umezite pentru a se păstra proaspătă.

Citește și: Rețetă de salată de cartofi cu maioneză vegetală

Cartofii se spală bine și se fierb în apă cu puțină sare, fără a-i decoji. După fierbere se scurg, se trec prin apă rece și se curăță. Apoi se taie în cuburi și se presară cu sare și piper.

Morcovii se curăță și se dau pe răzătoare, iar merele se feliază cât mai subțire.

Se amestecă toate aceste ingrediente obținând o armonie de gusturi, arome și texturi.

Citește și: Pui la cuptor umplut cu legume și mult usturoi. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 12 aprilie 2022

Cum se prepară dresingul pentru salată

Pentru a prepara dressingul, se amestecă într-un bol 1-2 linguri de sos de soia clasic, cu 1-2 linguri de sos de soia cu lămâie și 1-2 linguri de sos de susan. Cu un tel se amestecă bine toate aceste sosuri și se adaugă, treptat ulei, până când se obține o emulsie stabilă. Se potrivește gustul cu sare și piper și se adaugă dressingul peste amestecul de ingrediente de mai sus.

Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețeta de salată de cartofi cu macrou afumat, preparată de chef Nicolai Tand în ediția din 17 aprilie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.

Prăjitura Valurile Dunării. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 15 aprilie 2022... Super Neatza cu Răzvan şi Dani a fost lider de audienţă cu ediția de Florii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x