Antena Căutare

Risotto alla milanese cu șofran și parmezan. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 13 aprilie 2022

În ediția din 13 aprilie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit mai multe rețete inspirate din bucătăriile lumii printre care și rețeta de Risotto alla milanese cu șofran și parmezan, din bucătăria italienească.

Porție de orez cremos cu șofran și parmezan preparat după rețeta de risotto alla milanese Galerie
Pentru reușita unui orez cremos, supa se adaugă treptat, lăsând orezul să se hidrateze după fiecare adaos de supă | Rețeta lui Nicolai Tand la Super Neatza

Pentru că este miercuri, în bucătăria matinalului Super Neatza, ediția din 13 aprilie, se gătește fără carne, iar chef Nicolai Tand, iscusitul bucătar al matinalului a gătit o delicioasă rețetă de Risotto alla milanese cu șofran și parmezan. Este o rețetă de orez cremos cu șofran, lămâie și mult parmezan.

Nu este chiar o rețetă de post, dar chef Nicolai, pentru a împăca toate gusturile a mai preparat și alte rețete culinare de post.

Citește și: Salată de bulgur cu morcovi caramelizați și porumb dulce. Rețeta lui Nicolai Tand la Super Neatza, 6 aprilie 2022

Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu așa orez cremos și delicios.

Risotto alla milanese cu șofran și parmezan - Ingrediente

  • 250 gr orez Arborio
  • 750 ml supă de pui
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • 50 gr unt gras
  • sare și piper, proaspăt măcinate
  • 150 ml vin alb demisec
  • câteva fire de sofran hidratate în apă caldă
  • sucul și coajă de la 1/2 lămâie
  • 100 gr parmezan răzuit fin

Rețeta de risotto alla milanese cu șofran și parmezan - Mod de preparare

Pentru un orez cremos așa cum prevede rețeta de risotto, este necesar să respectați atât etapele de preparare, cât și alegerea tipului de orez.

Mai întâi preparați o supă de pui sau o supă de legume, dacă nu o aveți preparată anterior. Chf Nicolai Tand a preparat anterior o supă delicioasă de pui cu multe legume.

Supa trebuie să fie fierbinte în momentul folosirii. Adăugați în ea și șofranul hidratat.

Curățați și tocați ceapa mărunt, apoi puneți-o la călit într-o cratiță cu uleiul încins. Amestecați pentru a nu se arde ceapa și a se căli uniform. Când ceapa este ușor pătrunsă adăugați orezul și amestecați-l 2-3 minute cu ceapa și uleiul încins. Când v-ați asigurat că fiecare boabă de orez este bine unsă cu ulei adăugați vinul. Lăsați orezul să fiarbă în vin până când se evaporă alcoolul.

Din acest moment începeți să adăugați câte un polonic din supa fierbinte. Lăsați orezul să fiarbă până când absoarbe toată supa și adăugați următorul polonic. Procedați așa până când se termină supa, iar orezul se hidratează și devine cremos.

Citește și: Sfeclă Wellington și sushi de post. Rețetele lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 30 martie 2022

Înainte de a adăuga ultimul polonic cu supă de pui adăugați coaja de lămâie răzuită fin și sucul de lămâie.

La final de fierbere, adăugați untul și parmezanul răzuit fin. Amestecați ușor în orez pentru omogenizare. Potriviți-i gustul cu sare și piper și stingeți focul. Acoperiți cratița cu un capac și lăsați orezul să se mai hidrateze 10 minute, apoi îl puteți savura cu poftă.

Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețeta de Risotto alla milanese cu șofran și parmezan, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în ediția din 13 aprilie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.

Pui la cuptor umplut cu legume și mult usturoi. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 12 aprilie 2022... Prăjitura Valurile Dunării. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 15 aprilie 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x