Rețetă de pui cu cartofi și două sosuri, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand a pregătit la Neatza cu Răzvan și Dani o interesantă și delicioasă rețetă de pui cu cartofi și două sosuri.

Pui cu cartofi și două sosuri, preparat de Chef Nicolai Tand

Neatza cu Răzvan și Dani

Dintr-un pui fraged și câteva ingrediente pline de savoare, Chef Nicolai Tand a pregătit în cadrul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani o rețetă de pui cu cartofi și două sosuri, dar și o salată plină de culoare și de vitamine.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare, pentru a încerca și voi un așa preparat gustos și interesant.

Ingrediente pentru rețetă de pui cu cartofi și două sosuri

Pentru prepararea fripturii de pui:

  • 1 pui fraged
  • sare și piper
  • ulei de floarea soarelui
  • unt
  • Pentru sosul de ceapă:
  • 500 gr ceapă rășie shalote
  • 3-4 linguri de oțet balsamic
  • 1 pahar de vin alb
  • sare și piper
  • 3-4 linguri de pastă concentrată de roșii

Pentru sosul alb:

  • smântână
  • unt
  • supă de pui
  • muștar de dijon
  • sare și piper
  • ulei de floarea soarelui
  • paprika
  • cașcaval afumat

În plus:

  • 500 gr cartofi
  • salată iceberg
  • valeriană

Mod de preparare pentru rețetă de pui cu cartofi și două sosuri

Inainte de a ne apuca de preparat, aducem toate ingredientele pe masă, să ne asigurăm că nu uităm nimic.

Cum se prepară friptura de pui

Se porționează puiul în bucăți mai mici. Din carcasa puiului se va face o supă, asezonată doar cu sare, necesară și preparatului de azi, dar și preparatelor următoare.

Se pune o tigaie cu ulei și unt la foc și se rumenesc bucățile de pui. Se mai adaugă și 2-3 căței de usturoi ușor striviți, pentru a aromatiza carnea. Carnea pentru friptură se va rumeni în două tranșe. Apoi se așază într-un vas de cuptor se adaugă puțin din grăsimea din tigaie și puțină supă și se continuă prepararea la cuptor.

Cum se prepară cele două sosuri:

Pentru sosul de ceapă se adaugă în prima tigaie cu grăsimea rămasă de la pui, ceapa tocată fin. Se lasă să se pătrundă puțin, apoi se adaugă, treptat, oțetul balsamic. Se amestecă constant pentru a nu se arde ceapa. Se adaugă și vinul, iar duă ce se evaporă alcoolul, se adaugă pasta de roșii. Sosul se asezonează cu sare și piper și puțină paprika.

Pentru sosul alb, în grăsimea din tigaia a doua se adaugă muștarul, smântâna și din supa de pui și se amestecă bine. Se asezonează cu sare ți piper, dar și paprika și se fierbe sosul până devine mai consistent. Se mai adaugă puțin unt și cașcaval răzuit, pentru cremozitate.

Cum se pregătesc cartofii

Cartofii se curăță se spală bine și se feliază mai grosier apoi se fierb în apă cu puțină sare. Nu se lasă să se pătrundă de tot și doar o idee. Se scurg, se trag la tigaie în unt cu ulei și usturoi, apoi se adaugă în cele două sosuri. Se scoate carnea de la cuptor și se adaugă în cele două sosuri. Se mai lasă carnea de pui să fiarbă și în sosuri pentru a se întrepătrunde bine gusturile.

Se pregătește și o salată în care se adaugă și puțină carne și un dressing pe bază de muștar cu ulei și supă de pui.

Citește și: Salată din verdețuri de primăvară cu brânză de capră și crutoane, rețeta lui Chef Nicolai Tand la Neatza de weekend

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară această rețetă de pui cu cartofi și două sosuri, dar și pentru a nu pierde sfaturi interesante de la Nicolai, accesați materialul video de mai sus!

Ultimele știri