Antena Căutare

Sărbătoarea de Paște, umbrită de incidente violente în toată țara

Aproape 9 mii de români confirmați cu coronavirus, 2017 s-au vindecat, 478 de decese. Urmează săptămâni de foc pentru România.

La o săptămână după Paște este așteptat vârful epidemiei în România.

Ieri s-a vorbit despre un plan controversat, legat de programul vacanța mare, al profesorului doctor Adrian Streinu Cercel, care a împărțit oamenii în mai multe categorii. Profesorul propune izolare pentru persoanele care au peste 65 de ani, încă 3 luni, o izolare în hoteluri și în alte case, decât în sânul familiei.

De asemenea a apărut o nouă categorie de risc, persoanele peste 40 de ani și până în 65, care ar trebui să rămână acasă încă pentru 3 luni și să meargă la muncă, doar dacă nu pot lucra de acasă.

Grupul de Comunicare Strategică spune că nu putem avea în vedere măsuri de relaxare ale restricțiilor în perioada imediat următoare.

În acest weekend prelungit, polițiștii, jandarmii și militarii au avut mult de lucru, deoarece au fost dispute cu poltiția, bătăi.

Numărul îmbolnăvirilor a urcat la 8936, printre cei bolnavi se numără și arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților Pimen Zainea, care a fost adus cu elicopterul aseara de la Suceava la Matei Balș. 478 de persoane au pierdut lupta cu coronavirusul. 261 au în continuare nevoie de îngrijiri, iar numărul persoanelor vindecate și externate urcă la 2017.

Departamentul pentru Situații de Urgență și Asociația ProAct au lansat un nou telefon de sprijin psihologic și social 0800070030.

Pentru mai multe detalii, urmăriți video-ul de mai sus!

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x