Antena Căutare

Conflictul între generații s-a transformat într-un război? Prof. univ. dr. Dumitru Borțun: „Nu mai avem sistem de valori împărtășite”

Invitat la "Neatza cu Răzvan și Dani", prof. univ. dr. Dumitru Bortun, specialist în Comunicare, a vorbit despre ruptura între generaţii, una dintre problemele acute şi actuale ale societăţii.

Invitat la "Neatza cu Răzvan și Dani", prof. univ. dr. Dumitru Borțun, specialist în Comunicare, a vorbit despre ruptura între generaţii, una dintre problemele acute şi actuale ale societăţii.

Diferențele dintre generații pot cauza rupturi iremediabile în comunicare. Cum ar putea coexista în armonie grupuri, „publicuri”, ce au modele complet diferite?

Profesorul Dumitru Borțun, specialist în comunicare, a vorbit la „Neatza cu Răzvan și Dani” despre felul în care noile generații își aleg modelele:

„Mută lume deplânge faptul că tinerii nu mai au modele. Nu mai e ca pe vremuri, dar tinerii au modele. Doar că acestea sunt pe domenii, sectoriale.(...) Opinia publică nu mai există, avem doar publicuri, care au gusturi diferite, aspirații diferite, valori diferite, idealuri de viață diferite. Aceste publicuri au modele.

Ne raportăm la ceea ce inspiră. Un om care devine model inspiră pe tânărul care-l privește și care ar putea spune în gândul lui `Vreau să fiu ca el/ea`. Ăla este un model, pentru că tânărul acela își găsește în el resurse pentru a deveni mai bun”, a explicat prof.univ.dr. Dumitru Borțun.

Întreg interviul, în materialul video de mai sus.

Ți se face pielea de găină când o asculți! Laura Bretan, copila cu voce de înger, a dezvăluit pentru ce meserie ar renun... Ajutor pentru persoanele cu venituri mici. Complexul Multifunctional Caraiman oferă investigații medicale gratuite acest...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x