Antena Căutare

Acestea sunt obiectele pe care nu ai voie să le lași niciodată în mașină atunci când e ger. Există pericolul de a exploda!

S-a constatat că unele dintre aceste obiecte uitate sau lăsate în mașină pe timp de ger pot produce avarii costisitoare. Află din rândurile de mai jos despre ce este vorba.

o mașină neagră a cărei oglindă retrovizoare este înghețată și pe care atârnă un țurțure Galerie
Acestea sunt obiectele pe care nu ai voie să le lași niciodată în mașină atunci când e ger afară. Există pericolul de a exploda! | Shutterstock

Schimbările puternice de temperatură pot avea, de multe ori, efecte dăunătoare asupra omului, dar și asupra obiectelor din jur. În cazul de față, gerul poate îngreuna nu doar încălzirea motorului sau dezghețarea geamului, ci poate afecta mașina cu totul, asta dacă lași în interior anumite obiecte. Iată care sunt acestea și de ce să te ferești.

Citește și: FOTO | Locul din România unde s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din Europa, în această dimineață. Au fost –31 de grade

Care sunt obiectele care, uitate în mașină pe timp de ger, pot produce avarii

Potrivit studiilor, s-a constat că anumite obiecte care intră în contact cu gerul au capacitatea de a sări în aer, potrivit fanatik.ro. În acest sens, s-a făcut referire la tuburile sub presiune sau spray-urile care conțin parfum sau soluții de curățat.

Explicația este aceea că orice tub care e ținut în mod normal sub presiune și este expus la frig și îngheață, creează un efect de cronometru care va conduce, în cele din urmă, la o explozie.

Alte obiecte care pot exploda sunt conservele cu mâncare sau dozele de bere, potrivit sursei menționate mai sus. În cazul în care nu se va întâmpla așa, cu siguranță, acestea nu vor mai avea un gust bun atunci când se topește gheața din interior.

Citește și: Când scăpăm de frig și când vom avea temperaturi de primăvară. Prognoza meteo pentru februaraie și începutul lui martie

Care e motivul pentru care medicamentele în stare lichidă nu se lasă în mașină când este ger

Alte obiecte sensibile care nu trebuie lăsate în mașină pe timp de ger intră în categoria alimentelor, sticlelor, dar și în cea a medicamentelor. Se recomandă să nu lăsăm în mașină fiole, siropuri sau alte medicamente care se regăsesc în stare lichidă. Explicația ar fi aceea că nu vor mai avea aceeași eficacitate atunci când vor fi utilizate cu un scop precis.

De exemplu, insulina devine solidă, iar ea nu mai poate fi de ajutor pentru cei care suferă de diabet, potrivit sursei menționate mai sus.

Un alt obiect care poate fi afectat este tocmai perechea de ochelari preferată. Dacă îți dorești ca ochelarii să rămână intacți cât mai mult timp și să nu te trezești cu ramele crăpate, se recomandă să nu îi lași intenționat la temperaturi extrem de scăzute, potrivit libertateapentrufemei.ro, citat de sursa menționată mai sus.

Cum poate afecta gerul mașina personală

Gerul afectează inclusiv mașina, acumulatorul fiind una dintre posibilele ținte care ar avea de suferit. Astfel, o temperatură cu mult sub 0 grade Celsius duce la descărcarea mai rapidă a unei baterii, potrivit sursei menționate mai sus.

De asemenea, ștergătoarele pot fi și ele afectate de temperaturile scăzute, deoarece pot îngheța. Dacă le găsim sub această formă, este recomandat să le ridicăm cu grijă și să ștergem parbrizul cu un dispozitiv special.

Nu se recomandă, în niciun caz, pornirea ștergătoarelor cu parbrizul încă înghețat!

Atenție! O nouă metodă de înșelătorie după cutremurul din Turcia. La ce trebuie să avem grijă când sună telefonul... Sfântul Haralambie este prăznuit pe 10 februarie. Rugăciunea de rostit astăzi care te ferește de boli...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x