Antena Căutare

Organizația Mondială a Sănătății, din nou în alertă! Au fost semnalate peste 7,6 milioane de cazuri de febră dengue în 90 de țări

Febra Dengue face din ce în ce mai multe victime! Ce este și de ce trage OMS un semnal de alarmă în acest sens!

Galerie
Au fost semnalate peste 7,6 milioane de cazuri de febră dengue în 90 de țări. | Shutterstock.com

În ultimii cinci ani, numărul cazurilor de febră denga a crescut alarmant, situația fiind extrem de îngrijorătoare mai ales în America anul acesta, potrivit unui nou raport publicat săptămâna aceasta de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Peste 7,6 milioane de cazuri de febră dengue în 90 de țări

Organizația Mondială a Sănătății a dezvăluit faptul că a primit rapoarte ce fac referire la un număr de 7,6 milioane de cazuri din 90 de țări, fiind incluse și regiuni din sudul Europei.

Peste 16 000 dintre cazuri s-au agravat serios, iar 3 000 dintre acestea au dus la moarte sigură.

Articolul continuă după reclamă

Deși există posibilitatea ca unele persoane să nu dezvolte absolut niciun simptom pe toate perioadă îmbolnăvirii, există și cazuri extrem de grave, unde febra denga poate duce chiar la hemoragii severe și la leziuni serioase ale organelor interne.

Ceea ce este extrem de îngrijorător este faptul că multe țări nu au o capacitate suficientă de supraveghere a răspândirii acestei afecțiuni, ceea ce îi determină pe reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății să creadă că numărul de cazuri real este cu mult mai mare.

Citește și: Au fost deblocate 2700 de posturi vacante în spitale și servicii de ambulanță. Marcel Ciolacu: „este a treia decizie similiară”

Ce este febra dengue

Febra Denga sau febra dengue așa cum mai este cunoscută, este o boală infecțioasă produsă de un virus ce poartă denumirea de Virus Denga.

Virusul Denga se transmite extrem de ușor la om printr-o mușcătură de țânțar infectat din specia Aedes, țânțar care aparține unei specii tropicale și subtropicale, dar care s-a răspândit în întreaga lume.

Țânțarii se infectează la rândul lor în momentul în care se hrănesc cu sânge de la o persoană infectată, virusul circulând în organism pentru o perioadă de 2-7 zile.

Simptomele febrei dengue

Potrivit dsptimis.ro, după perioada de incubație de 4-10 zile, infecția cu virusul Denga poate fi resimțită în organism inițial exact ca o gripă, principalele simptome fiind: febră, dureri de cap severe, dureri oculare, dureri articulare, dureri musculare, erupții cutanate, dureri în gât, inflamarea faringelui și conjunctivei, grețuri, vărsături și anorexie.

De asemenea, pot apărea hemoragii ușoare precum: sângerare de nas și gingii, petesii, sângerare vaginală și sângerare gastro-intestinală, dar care anunță de fapt o formă severă de boală.

Atunci când o febra denga devine hemoragică, boala se transformă într-o complicație care poate duce la deces. Totul poate începe cu o febră mare de 41 de grade Celsius, care poate fi însoțită de convulsii, mărirea ficatului, insuficiență circulatorie, insuficiență de organ, dar și hemoragii severe.

Citește și: Pacienților români le-ar putea fi interzisă spitalizarea în străinătate. Cum s-a ajuns în această situație

Pentru un moment nu există un tratament specific acestei boli, medicii încercând să mențină volumul de sânge circulant pentru ca viața pacienților să nu fie pusă în pericol.

Măsuri de prevenție împotriva febrei dengue

Cel mai important este ca oamenii să stea departe de înțepăturile de țânțari, fie prin utilizarea substanțelor repelente, fie prin purtarea unor haine care să nu le permită țânțarilor să înțepe prin material.

În cazull în care bănuiți că puteți fi infectat cu această boală și aveți simptomele specifice, este recomandat să discuțați cu un medic pentru a putea lua toate măsurile necesare vindecării.

Citește și: Un român care s-a trezit cu un plămân extirpat „din greșeală” a câștigat în instanță despăgubiri de 150 000 de euro

Câți bani primește un român care culege sparanghel în Germania. Suma nu este deloc mică... Pedepse cu închisoarea pentru proprietarii, chiriașii sau administratorii de clădiri în care se consumă substanțe interz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x