Antena Căutare

Au fost deblocate 2700 de posturi vacante în spitale și servicii de ambulanță. Marcel Ciolacu: „este a treia decizie similiară”

Premierul României a decis deblocarea a mii de posturi vacante în domeniu! Iată în ce spitale sunt disponibile posturile vacante!

Galerie
Au fost deblocate 2700 de posturi vacante în spitale și servicii de ambulanță. | Shutterstock.com/ Facebook Marcel Ciolacu

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat joi că au fost deblocate mii de posturi vacante din spitale și serviciile de ambulanță prin decizie de Guvern.

Potrivit informațiilor oferite de premier, un număr de 2 700 de posturi vor fi disponibile pentru medicii din spitale și pentru personalul de pe ambulanță.

Citește și: Locul de muncă plătit regește, cu până la 100.000 dolari pe an. Ce trebuie să facă cei care vor să primească un asemenea salariu

Iată ce a transmis premierul țării!

Articolul continuă după reclamă

2700 de posturi vacante în spitale și servicii de ambulanță

„Deblocăm azi angajările pentru alte 2 700 de posturi vacante din spitale și serviciile de ambulanță.

Este a treia decizie similară a Guvernului în sprijinul sistemului medical după cele din ianuarie și februarie, când au fost deblocate angajările pentru 10 000 de posturi”, a declarat Marcel Ciolacu.

„În plus, vom crea un grup de lucru pentru identificarea soluțiilor care să permită accesul pacienților la medicamente esențiale, la prețuri rezonabile. Aceste soluții vor fi discutate și cu industria farmaceutică din România”, a precizat Marcel Ciolacu.

Citește și: Cât cere o menajeră topless pentru a face curățenie două ore. Tânăra taxează scump serviciile sale exclusiviste

Potrivit Observator News.ro, sunt vizate unitățile sanitare din întreaga țară, precum: spitale, unități sanitare fără paturi, servicii de ambulanță, inclusiv Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, dar și direcții de sănătate publică.

„Măsura este necesară în vederea desfășurării activității curente, a asigurării urgențelor medicale, precum și a celorlalte servicii medicale”, a spus Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Spre exemplu, la Spitalul Universitar de Urgență vor fi deblocate cele mai multe posturi, și anume 86 „ca urmare a faptului că anul trecut în cadrul instituției au fost înființate noi structuri medicale, iar altele au fost reorganizate, iar aceste structuri beneficiază de dotări și pot deveni funcționale doar în momentul încadrării personalului de specialitate”, conform purtătorului de cuvânt al Executivului, citat de sursa menționată anterior.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca vor fi deblocate aproximativ 140 de posturi, la Institutul Oncologic București aproximativ 120 de posturi, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș 88 de posturi și la Spitalul Clinic de Urgență București circa 80 de posturi.

Din totalul numărului de posturi aprobate, 310 sunt destinate medicilor, 1 221 pentru asistenții medicali, 629 pentru personalul auxiliar sanitar, în timp ce restul sunt pentru personalul de specialitate medico-sanitar.

De asemenea, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a participat la ședința de Guvern din 30 mai, unde a discutat despre problema aprovizionării cu medicamente de la noi din țară.

„Problema aprovizionării cu medicamente este o problemă a întregii Uniunii Europene! Ca urmare, încă de la sfârșitu anului trecut, Comisia Europeană a stabilit ca prioritate crearea unei alianțe pentru medicamentele critice, adică medicamente de uz larg pentru care s-a semnalat discontinuități în toate statele membre.

Iată declarațiile!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Premierul României a abordat și alte subiecte importante pentru români în ședința de Guvern, precum: finanțarea programului „Rabla” pentru tractoare și suplimentarea bugetului Ministerului Familiei cu 150 de milioane de lei pentru persoanele și cuplurile infertile.

Citește și: Se va construi primul zgârie-nori în România. Unde va fi construit și ce înălțime va avea

Transalpina se deschide pe 1 iunie! Obiective turistice pentru șoferi... Se reintroduc trenurile directe București-Giurgiu! 19 ani a durat ca totul să devină din nou posibil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei Joi, 26.09.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x