Antena Căutare

Valea Oltului se închide. Ce rute ocolitoare pot alege șoferii

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că Valea Oltului se închide în următoarea perioadă. Iată care sunt rutele ocolitoare.

colaj sorin grindeanu, peisaj valea oltului, mașină în fața unui drum blocat Galerie
Ministrul Transporturilor închide Valea Oltului în cea mai aglomerată perioadă din an | Shutterstock, Hepta

Valea Oltului este una dintre cele mai tranzitate zone, mai ales în lunile de vară. În ciuda faptului că este și un traseu periculos, peisajul spectaculos și ruta rapidă către Sibiu îl fac alegerea ideală pentru turiști.

Citește și: Transfăgărășanul împlinește 49 de ani de la inaugurare. „Cel mai spectaculos drum din lume” va fi modernizat

În această vară însă, cei care doresc să ajungă la Sibiu trebuie să meargă pe una dintre rutele ocolitoare.

Decizia de a închide Valea Oltului în cea mai aglomerată perioadă din an a fost aspru criticată. Există câteva rute care i-ar putea ajuta pe șoferi, deși vor petrece mult mai mult timp pe drum.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Salamul de Sibiu i-a cucerit pe americani. Cum a ajuns produsul românesc pe rafturile magazinelor din Statele Unite ale Americii

Ce rute ocolitoare pot alege șoferii

Drumul între Sibiu și Râmnicu Vâlcea, parcurs regulamentar, durează aproximativ două ore, asta și în funcție de trafic.

După închiderea drumului, timpul petrecut pe șosea se mărește, deoarece și numărul de kilometri este mult mai mare.

Potrivit unei surse, există câteva rute ocolitoare, care au între 100 și 300 de kilometri în plus. Astfel timpul petrecut în tranzit se mărește până la aproximativ cinci ore.

Citește și: Transalpina se deschide pe 1 iunie! Obiective turistice pentru șoferi

Surprinzător, cea mai scurtă rută ocolitoare este Transfăgărășanul, având doar 100 de kilometri în plus. Cu toate acestea, Transfăgărășanul nu este un drum deloc ușor, astfel că durata petrecută pe acest traseu poate fi mai mare.

Citește și: Ce a putut să găsească un român în salata pe care și-a comandat-o într-un restaurant din Sibiu. Conducerea a reacționat

A doua opțiune este Transalpina. Distanța de la Sibiu până la Râmnicu Vâlcea peste munți este de 270 de kilometri, care pot fi parcurși în aproape cinci ore.

A treia opțiune include folosirea Transalpinei până la Obârșia Lotrului, ca apoi să se schimbe traseul spre Brezoi spre Râmnicu Vâlcea. Durata drumului ar fi de aproximativ 4 ore și jumătate, fiind 256 de kilometri de parcurs. Șoferii pot avea dificultăți între Brezoi și Obârșia Lotrului din cauza drumului, care nu este în cele mai bune condiții.

Citește și: Cum arată tunelurile Alina și Daniela, ce vor străbate Munții Carpați. Muncitori din 10 țări lucrează non-stop, în ture de 12 ore

A patra opțiune este Sibiu - Simeria - Petroșani - Târgu Jiu - Râmnicu Vâlcea și are 370 de kilometri, ce pot fi parcurși în cinci ore și 20 de minute. Potrivit sursei menționate anterior, starea drumului este bună și include și o porțiune de autostradă.

Timpii menționați sunt preluați în condiții normale de trafic. Poate fi mult mai aglomerat pe rutele ocolitoare, după închiderea Văii Oltului.

Citește și: Reacția sfâșietoare a unui câine, în noaptea de Revelion. Un bărbat din Sibiu a arătat imaginile surprinse de camerele din curte

Valea Oltului va fi închisă circulației, pe timp de zi, între 8 iulie și 9 august 2024, pentru defrișări pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu – Pitești. Anunțul a fost făcut de Sorin GRindeanu, ministrul Transporturilor.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Noi condiții pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Ce anunț a făcut MAI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 8 iulie 2024. Antonia a părăsit competiția! Cum a fost despărțirea de Cristian
Mireasa Sezonul 9, 8 iulie 2024. Antonia a părăsit competiția! Cum a fost despărțirea de Cristian Luni, 08.07.2024, 14:16
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x