Antena Căutare

A1 e-Tron baga zanzanie in familia Audi - VW

Casnicia dintre Audi si Volkswagen merge foarte bine, insa din cand in cand, la fel ca in orice alta relatie de lunga durata, apar si momente tensionate. Ultima problema de care se impiedica germanii este strategia pe care o vor adopta in privinta masinilor electrice care urmeaza sa fie lansate in viitor. Dupa cum bine stim, Audi a prezentat, de curand, conceptul A1 e-Tron, care ar putea trece oricand in productia de serie.

Masina este capabila sa atinga 100 de km/h n 10,2 secunde, iar viteza maxima este de 130 km/h. Autonomia pe care o promit germanii este de aproximativ 250 de km, iar acest lcru este posibil datorita patului ca e-tron foloseste un set de baterii litiu-ion, de 12 kW, instalate sub podea.

Acestea alimenteaza un motor Wankel, aflat sub spatiul pentru bagaje.

Neintelgerile dintre Audi si Volkswagen au pornit tocmai de la motorul lui A1 e-Tron. In timp ce Audi doreste sa il pastreze si pe veriunea de serie, la Volfsburg ideea nu este deloc vazuta cu ochi buni, din cazua costurilor mari pe care le-ar implica proiectul.

Incapatanarea celor de la Audi nu ar duce decat la un parteneriat cu un alt fabricant, poate chiar cu cei de la Mazda, daca ne gandim la experienta in motoare rotative. Se spune ca timpul le rezolva pe toate, dar uneori un avocat bun se poate dovedi chiar util.

Sursa: Top Gear

VIDEO! Pininfarina Ferrari P4/5, testat pe circuit... Mercedes lucreaza la Megacity Mobility, rival pentru BMW Megacity...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x