Antena Căutare

Aniversare Rolls-Royce: Spiritul secolului

Ridicati-va in picioare pentru o doamna respectabila, care astazi implineste 100 de ani. Dincolo de venerabila varsta, pentru care nu are niciun merit, doamna din povestea noastra s-ar putea lupta oricand pentru titlul de cea mai celebra statueta din lume, iar chestia aia pe care o tin actorii in mana la premiile Oscar ar putea pleca acasa cu ochii in lacrimi. Rolls-Royce etaleaza Spiritul Extazului de 100 de ani pe capota masinilor sale, ca expresie a luxului absolut si al caracterului sofisticat al limuzinelor construite la Goodwood. Creata de catre artistul Charles Robinson Sykes, statueta ascunde o poveste cu totul speciala.

Spiritul Extazului (numele atribuit statuetei, n.r) a fost, initial, o comanda din partea lordului Edward Montagu, un pasionat al lumii automobilistice, care isi dorea un ornament deosebit pentru Rolls-ul sau.

Astfel, modelul dupa care a fost realizata statueta a fost chiar amanta lordului, secretara sa, Eleanor. Odata cu trecerea timpului, totii gentlemanii au simtit nevoia sa sublinieze exclusivitatea masinior lor, astfel ca, in ziua de azi, imaginea marcii britanice se confunda cu Spiritul Extazului.

Pentru a sarbatori aparitia statuetei, britanicii vor adauga o inscriptie centenara la baza sa acesteia, timp de un an. Asadar, daca planuiai sa iti cumperi un Ghost sau un Phantom, acum ai un motiv in plus.

Sursa: Top Gear

Studiu: BMW, cea mai de succes marca de automobile din Romania... FOTO! Tuning Aston Martin DBS...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x