Audi nu se lasă mai prejos! Producătorul german va trece și el la mașini electrice

 

Audi plănuiește să își reducă costurile cu 10 miliarde de euro, până în 2022, cu scopul de a finanța o trecere la mașini electrice și a depăși scandalul manipulării emisiilor poluante. Acest anunț vine după ce multe țări și companii au declarat că vor face aceeași schimbare.

Cea mai profitabilă companie, divizie a grupului Volkswagen, vrea să lanseze cinci noi modele 100% electrice în următorii ani. Pentru început va apărea modelul SUV e-tron, care va fi asamblat începând cu 2018 în Bruxelles.

În ciuda majorării costurilor cu programul său de vehicule electrice, producătorul vrea să păstreze marja profitului operaţional la cel puţin 8% pe an.

Marja profitului a fost de 8,9% în prima jumătate a acestui an. Cea mai mare parte a reducerilor de costuri, pentru a atinge cele 10 miliarde euro, va veni din tăierea costurilor cu cercetarea şi dezvoltarea.

Totodată, Audi vrea să elibereze fonduri care să fie investite în tehnologii fără emisii poluante prin dezvoltarea unei noi platforme de producţie împreună cu Porsche, ceea ce ar permite celor două mărci premium ale grupului Volkswagen să facă economie prin folosirea aceloraşi componente şi module.

În ultima perioadă Audi trece printr-o perioadă dificilă ca urmare acţiunilor de rechemare la service, combinate cu investigaţiile procurorilor şi criticile sindicatelor şi managerilor cu privire la scandalul emisiilor poluante ale motoarelor diesel şi strategia companiei după acest scandal. 

Pe CarZZ.ro găsești peste 4.500 de oferte cu mașini Audi scoase la vânzare, la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.

                       

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe