Antena Căutare

Auto-Ipoteza: Urmasul lui Renault Modus va fi un SUV compact

Cum cererea de SUV-uri compacte este in continua crestere, iar multi construcotori au luat deja pozitie in acest sens, cu modele precum Opel Mokka / Chevrolet Trax sau VW Tiguan si Mitsubishi ASX, Renault vrea sa intre si el in aceasta cursa, inlocuind Modus / Grand Modus cu un crossover pe baza lui Nissan Juke si cu un design inspirat de conceptul Captur.

Renault nu este strain de lumea SUV-urilor. In anii 2.000 - 2.003, a testat piata cu Scenic RX4, un crossover interesant, cu tractiune integrala facuta de specialistii austrieci de la Steyer, bazat pe monovolumul compact Renault Megane Scenic I. Dar, la acel moment, nu a reusit sa convinga si a oprit productia. Apoi, a venit randul lui Koleos (2008-prezent), dar nici acest model nu si-a atins scopul.

Acum insa, in contextul cresterii cererii pentru SUV-uri compacte, "miscarea" de a inlocui Modus cu un mini-crossover pare a fi oportuna.

Potrivit unor surse apropiate constructorului francez, citate de Automotive News Europe, SUV-ul compact Renault va fi dezvoltat pe baza Nissan Juke, un model care s-a vandut foarte bine anul trecut (106.461 unitati), fara a da insa si alte detalii.

Putem anticipa insa, ca noul model va reuni cateva din liniile de design exersate de conceptul Captur, etalat la Salonul de la Geneva din 2011. Iar din punct de vedere al paletei de motorizari, putem paria pe dieselul 1.5 dCi 110 si, probabil, pe benzinarul de 1.6 si 117 CP. Performantul 1.6 turbo DIG-T de 190 CP de pe Juke s-ar putea sa nu fie imprumutat de mini-crossover-ul Renault.

VIDEO! Demonstratii de viteza la show-ul auto-moto de la Romexpo... GALERIE FOTO: Evolutia BMW, imortalizata de Erik Chmil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x