Antena Căutare

Chevrolet atarna greu si la propriu, si la figurat: Sculptura de 8 tone, la Chaux-de-Fonds

Corvette, Camaro... Doua modele, o istorie intreaga si sute de alte vehicule, de la pick-up-uri si camioane pana la electrocutatul Volt. Chevrolet, marca ce poarta la gat de peste 100 de ani emblema in forma de papion, este una dintre emblemele industriei auto din Statele Unite. Dar putini cunosc faptul ca Louis Chevrolet, cofondatorul bradului, s-a nascut si si-a petrecut primii ani din viata in Elvetia, in orasul La Chaux-de-Fonds. Prin urmare, in onoarea acestuia, a fost dezvelita de curand o sculptura abstracta, realizata din otel inoxidabil, ce cantareste circa opt tone si are o inaltime de cinci metri.

Opera de arta abstracta a fost comandata pentru a sarbatori centenarul marcii, in noiembrie 2011. Iar acum a fost predata in mod oficial orasului natal al lui Louis Chevrolet de catre Dr. Thomas Sedran, Presedinte si Director General Chevrolet Europe. Sculptura este un bust inversat al lui Louis Chevrolet, realizat din otel inoxidabil slefuit de Christian Gonzenbach, un artist din Geneva.

„Chevrolet este cunoscuta drept una dintre cele mai emblematice marci de autovehicule americane din intreaga lume. Cel care a creat-o, cu peste 100 de ani in urma, si-a petrecut primii ani ai vietii aici, in La Chaux-de-Fonds. Suntem onorati sa aducem un omagiu originilor noastre elvetiene si legaturii pe care o avem cu locul de nastere al lui Louis Chevrolet, oferind aceasta opera de arta unica orasului La Chaux-de-Fonds”, a declarat Sedran.

Christian Gonzenbach a fost câștigatorul competitiei artistice lansate pe 3 noiembrie 2011, cu ocazia centenarului marcii. Proiectul lui Gonzenbach a fost desemnat cel mai bun din patru opere de arta foarte creative de catre un juriu international compus din reprezentanti ai marcii Chevrolet, ai orasului La Chaux-de-Fonds si artisti consacrati.

Ingeniozitatea in arta

Având o suprafata metalica lucioasa, fina ca sticla, sculptura dedicata lui Louis Chevrolet a fost turnata si sudata intr-o turnatorie specializata in proiecte artistice din capitala Taiwanului, Taipei, iar lucrarea a durat 12 luni.

Exteriorul sculpturii de 8 tone este alcatuit din 71 de foi din otel inoxidabil de inalta calitate. La interior, stabilitatea structurii este asigurata de un cadru format din tije si grinzi metalice. Sectiunea inferioara a tijelor joaca si rolul unui punct de fixare, fiind ancorata in fundatia sculpturii.

Sculptura este fixata pe un postament cu inaltimea de 28 de centimetri, din beton de culoare neagra. Punctele de fixare se extind catre baza fundatiei, fixând opera de arta la nivelul solului. Opera de arta este amplasata in Parc de l'Ouest, in orasul La Chaux-de-Fond. De implementare s-a ocupat Friederike Schmid, un manager de proiect cu experienta in proiectele artistice realizate in locatii specifice.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x