Antena Căutare

Când suntem obligați să punem cauciucuri de iarnă? Amenda poate ajunge la 2.900 de lei!

Conducerea unui autovehicul fără anvelope de iarnă pe șoselele acoperite cu zăpadă poate aduce amenzi de până la 2.900 de lei. Pe lângă amendă, conform legislației care impune echiparea corespunzătoare pentru circulaţia în condiţii de iarnă, șoferii vor rămâne și fără certificatului de înmatriculare.

Conducerea unui autovehicul fără anvelope de iarnă pe șoselele acoperite cu zăpadă poate aduce amenzi de până la 2.900 de lei. Pe lângă amendă, conform legislației care impune echiparea corespunzătoare pentru circulaţia în condiţii de iarnă, șoferii vor rămâne și fără certificatului de înmatriculare.

Iarna pare să fi pus stăpânire pe câteva zone din țară. În urma ninsorilor abundente, mai multe drumuri naționale au fost închise. La Bâlea Lac, stratul de zăpadă măsura, joi dimineața, 14 centimetri, iar în stațiunea Păltiniș, stratul de zăpadă era de 11 centimetri.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu cauciucuri de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a se face referire la o anumită perioadă a anului.

Așadar, chiar dcă suntem abia în luna octombrie, cei care vor să se ducă la munte cu mașina trebuie să o doteze cu cauciucuri de iarnă.

Amenda pentru pentru conducerea unui autovechicul neechipat cu cauciucuri de iarnă pe un drum acoperit de zăpadă și polei este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1305 şi 2900 lei), iar sancţiunea contravenţională este însoţită şi de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

Legea RCA. Ce se va întâmpla cu asigurarile auto obligatorii RCA, din 2019... Înscrierile pentru eco-voucherele date de Primăria Capitale s-ai încheiat. Ce trebuie să faci pentru a primi tichetul de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x