Antena Căutare

Cum scapi de geamurile aburite ale mașinii când afară e frig și în mașină e foarte cald. Elimină condensul în câteva secunde

Majoritatea șoferilor - poate chiar toți - au experimentat la un moment dat problema formării condensului pe partea interioară a geamurilor mașinii. Iată o listă cu trucuri care te ajută să scapi rapid de condensul format în zilele reci.

claj foto cu geamurile aburite ale unei masini Galerie
Soluții pentru a elimina condensul în câteva secunde. | Profimediaimages.ro

Eliminarea condensului de pe geamurile mașinii dumneavoastră poate consuma mult timp - dar este esențială pentru a putea vedea ceilalți participanți la trafic și pentru a nu încălca legea. Codul Rutier prevede că trebuie să aveți o vedere clară pe toate ferestrele.

Toți șoferii experiemntează acest lucru! De exemplu, în acele dimineți în care mergeți la serviciu și constatați că peste noapte s-a format condens în interiorul mașinii, sau atunci când porniți căldura sau intrați într-un magazin și, la întoarcere, observați că s-a format condens pe geamurile interioare în timpul staționării. Ce este de făcut în acest caz? Ei bine există multe soluții rapide care vă ajută să eliminață condensul fromat!

Citește și: Ninsorile au acaparat România. Ce amenzi riscă șoferii care nu au cauciucri de iarnă pe acestă vreme

Cum se dezvoltă condensul din mașină

Atunci când particulele de umiditate mai calde intră în contact cu un parbriz rece, vaporii vizibili se transformă în picături mici de apă, care formează ceață pe interiorul geamului.

Una dintre principalele cauze ale apariției condensului în interiorul autovehiculului dvs. este respirația oamenilor, deși, în mod natural, acest lucru se întâmplă doar atunci când se întreprinde o călătorie.

Cu toate acestea, condensul se poate acumula și peste noapte sau în timp ce mașina este parcată.

Citește și: Vreme severă în România! Avertismentul autorităților pentru mai multe județe din cauza fenomenenlor meteorologice

Care este cea mai bună soluție pentru a elimina condensul de pe geamurile mașinii

Cea mai obișnuită modalitate de a scăpa de condensul din interiorul geamurilor mașinii este să porniți sistemul de încălzire sau parbrizele încălzite:

  • Dacă autovehiculul dumneavoastră are parbrize încălzite, porniți sistemul de încălzire parbriz.
  • Porniți la maximum, dar fără căldură pentru început și îndreptați-o spre geamuri. Creșteți treptat căldura pe parcursul a câteva minute.
  • Dacă aveți unul instalat, folosiți sistemul de aer condiționat pentru a usca aerul, potrivit Start Rescue.

Citește și: Ce înseamnă dacă ai aceste semne pe cauciucurile de iarnă M+S, M.S. sau M&S. La ce ar trebui să fii atent

Cum opriți condensul prin multiple soluții și ingenioase

Pentru a ajuta la combaterea condensului din interiorul mașinii, spălați geamurile, atât în interior, cât și în exterior. Pe măsură ce se acumulează murdărie, aceasta oferă umezelii ceva la care să adere - așa că îndepărtarea ei ar putea fi benefică.

Folosiți un detergent auto specializat și un polish, împreună cu o cârpă sau un ziar. Curățarea regulată a mașinii va ajuta la menținerea la un nivel minim și, prin urmare, va reduce condensul din mașină.

Există diverse metode pe care le puteți folosi pentru a scăpa de umiditatea din mașină. Puteți aborda condensul din interiorul mașinii prin plasarea unor obiecte care absorb umezeala, de exemplu.

Geantă dezumidificatoare pentru mașină. O soluție pentru a aborda condensul din interiorul mașinii dumneavoastră, este să investiți într-o pungă dezumidificatoare auto.

De obicei umplut cu clorură de calciu sau gel de siliciu. Un sac dezumidificator auto absoarbe excesul de umiditate din mașină. Multe dintre aceste pungi sunt reutilizabile; trebuie doar să le uscați pur și simplu atunci când sunt pline de umezeală înainte de a le readuce în vehicul.

Deși este posibil să folosiți sistemul de încălzire al mașinii atunci când efectuați călătorii, pentru a dezumidifica geamurile, aceste pungi practice sunt ideale pentru a ajuta la prevenirea condensului atunci când mașina stă în repaus.

Pachete de gel de silice / granule de silice. O opțiune alternativă la achiziționarea unui sac dezumidificator pentru mașină este utilizarea de pelete de silice sau de pachete de silicagel pentru a vă ajuta să eliminați excesul de umiditate din mașină, cum ar fi cele care se găsesc adesea la cumpărarea de pantofi sau genți noi.

Citește și: Cât a ajuns să coste să-ți schimbi cauciucurile cu unele de iarnă. Românii trebui să caute adânc în buzunare

Folosiți nisip pentru pisici pentru a elimina umiditatea din mașină

O modalitate mai ieftină, dar la fel de eficientă pentru a ajuta la reducerea condensului de pe geamurile mașinii este să umpleți o șosetă veche sau o pereche de colanți cu nisip pentru pisici.

Aceasta poate părea o soluție ciudată pentru a scăpa de condensul din mașină, dar particulele de argilă din nisipul pentru pisici sunt excelente pentru a absorbi excesul de umiditate din interiorul mașinii.

În cazul în care vremea este relativ uscată și este sigur să faceți acest lucru, o altă soluție pentru a elimina umiditatea din mașină pentru a evita problemele legate de aburirea geamurilor mașinii, este să lăsați geamurile deschise pentru a permite mașinii să se aerisească.

Îndepărtați obiectele nefolosite din mașină

Anumite obiecte pe care le păstrați în mașină pot crește nivelul de umezeală. Printre acestea se numără păturile pentru câini, umbrelele și paltoanele.

Este o idee bună să scoateți astfel de obiecte ori de câte ori nu conduceți, pentru a ajuta la reducerea condensului din interiorul mașinii atunci când este parcată.

Condensul se formează atunci când temperatura și nivelul de umiditate din interiorul și exteriorul mașinii tale sunt diferite.

Ce produs cosmetic pentru bărbați te ajută să scapi de condens

Șoferii au dat sfaturi altora cu privire la un produs economic pentru baie care poate fi folosit ca o soluție ingenioasă pentru a preveni aburirea parbrizului și a geamurilor mașinii în doar câteva secunde.

În loc să investiți în produse costisitoare, șoferii susțin că spuma de ras poate fi la fel de eficientă în oprirea aburirii din interiorul mașinii. Practic, puneți spuma pe geam și apoi o îndepărtați cu o cârpă, potrivit Express.

Citește și: Când trebuie montate cauciucurile de iarnă, de fapt. Registrul Auto Român a făcut anunțul

(P) Înțelegerea cerințelor vinietei cehe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x