Antena Căutare

Descopera cum scapi de rugina de pe masina ta

Nu e deloc normal doar sa te folosesti de masina. Aceasta are nevoie de atentia ta, de grija si de intalnirile regulate cu un mecanic. Iar, daca vorbim de mentenanta, o problema de care fiecare sofer trebuie sa scape, la un moment dat, este... RUGINA.

Indiferent de cat de intinsa este prezenta acesteia, masina va pierde la capitolul atractivitate. Daca nu te ocupi de eliminarea ei, insa, te vei trezi cu probleme si mai serioase. Pentru a va intinde o mana de ajutor, astazi vom invata impreuna cum sa scapam de rugina. Nu e o operatiune tocmai usoara. Stiti de ce? Va explicam mai jos.

Rugina inseamna, in limbaj chimic, oxid de fier, adica o molecula cu doi atomi de fier si trei de oxigen. Mai mult, rugina este rezultatul unui proces electrochimic numit coroziune.

Iata cei trei factori necesari pentru aparitia ruginei:
- un anod: o bucata de metal care, in anumite circumstante, elibereaza electroni;
- un catod: o bucata de metal care, in anumite circumstante, accepta electroni;
- o substanta electrolitica: un lichid care faciliteaza transferul electronilor.

Citeste continuarea articolului pe Cars.ro!

A venit sezonul cald! Putem schimba anvelopele de iarna?... Avantajele si dezavantajele cand circuli cu o masina care nu e pe numele tau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x