Antena Căutare

Detroit, 2011: Hyundai Curb, un concept cu testosteron

Nissan Juke nu mai este singur la locul de joaca. Daca cei de la Hyundai vor avea destul testosteron incat sa treaca la fapte, conceptul Curb ar putea deveni cea mai noua gaselnita in materie de alungat plictiseala la volan, atunci and pierzi ore intregi la semafor. Masina a fost prezentata la Salonul Auto de la Detroit si se vrea a fi baza gamei SUV a constructorului coreean, ceea ce inseamna ca locul lui, ca pret, ar putea fi exact sub ix35.

Toate detaliile lui Curb merita atentia ta,chiar si pentru cateva secunde. De la gura cascata amenintator si jantele demne de un supercar, pana la privirea derutanta pe care ti-o arunca blocurile optice, care par se se scurga de pe capota, totul pare sa fi fost conceput pentru ca Juke sa aiba o viata cat mai grea.

Curb a fost conceput de catre centrul de design din California, fiind a saptea masina din seria HCD-12. Sursa de inspiratie pe care designerii au folosit-o pentru liniile crossover-ului a fost data de cretiile arhitectului Santiago Calatrava, iar motorizarea aleasa de ingineri este un 1,6 turbo, in patru cilindri.

Pentru transmisie, s-a apelat la solutia DSG (Direct Shift Gearbox). Curb pune, astfel, la bataie 175 de cai-putere si un cuplu de 228 Nm. Ar trebui sa fie suficient pentru bordurile marilor orase sau pentru o escapada montana de week-end, dar conceptul pe care coreenii l-au adus la Detroit are si pretenti ecologiste.

Masina dispune de sistemul Idle Stop and Go, care se va gandi la sanatatea delfinilor, atunci cand tu vei fi prea ocupat sa crostetezi ambuteiajele.

Sursa: Top Gear

Drive Test: Porsche Boxster Spyder... Romania, printre tarile UE cu cele mai multe victime in accidente rutiere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x