Antena Căutare

Evaluare psihologică permis auto 2018. Reguli noi! Ce trebuie să știe șoferii

Evaluare psihologică permis auto 2018. Atât persoanele care fac evaluări psihologie pentru șoferi, dar și șoferii în cauză trebuie să afle noile reguli care sunt puse în dezbatere publică.

Evaluare psihologică permis auto 2018. Reguli noi! Ce trebuie să știe șoferii
evaluare psihologica permis auto 2018

Evaluare psihologică permis auto 2018. Atât persoanele care fac evaluări psihologie pentru șoferi, dar și șoferii în cauză trebuie să afle noile reguli care sunt puse în dezbatere publică.

Evaluare psihologică permis auto 2018. Potrivit unui act normativ al Ministerului Transporturilor, persoanele care fac evaluări psihologice pentru actualii sau viitorii șoferi vor avea reguli noi de desfășurare a activității, deoarece autoritățile susțin faptul că acest domeniu nu este încă reglementat, motiv pentru care sunt necesare reguli clare pentru îmbunătățirea evaluărilor psihologice.

Evaluare psihologică permis auto 2018. Prevederile acestui proiect au fost supuse dezbaterilor publice, privind condițiile efectuării evaluării psihologice și condițiile obținerii certificatului de autorizare, dar ca să se aplice, documentul trebuie aprobat de Ministrul Transporturilor și publicat în Monitorul Oficial, scrie avocatnet.ro.

Evaluare psihologică permis auto 2018. Așadar, evaluarea psihologică pentru permisul auto sau pentru prelungirea lui se va putea face doar de către psihologii cu drept de liberă practică în specialitatea psihologia transporturilor. Aceștia din urmă, vor avea nevoie de o autorizare de la Ministerul Transporturilor pentru care se percep niște taxe.

„Evaluarea psihologică (...) se efectuează obligatoriu înaintea înscrierii la școala de șoferi în vederea obținerii permisului de conducere sau pentru obținerea de noi categorii”, scrie în proiect, fiind precizat că evaluarea se va finaliza cu unul dintre următoarele documente:

aviz psihologic apt;

aviz psihologic inapt;

aviz psihologic apt cu restricții;

aviz psihologic cu recomandarea: parcurgerea unui program de consiliere psihologică specifică siguranței rutiere (urmat de o nouă evaluare psihologică).

Numai avizul psihologic apt va putea fi folosit de români pentru a se înscrie la școala de șoferi, în timp ce avizul psihologic apt cu restricții nu va permite acest lucru.

„Avizele psihologice eliberate de psihologul examinator vor avea aplicate ștampila unității, semnătura, precum și ștampila cu timbru sec, în partea dreaptă sus a avizului. Conținutul și forma ștampilei cu timbru sec vor fi identice cu cele ale ștampilei cu tuș. Seria avizelor va cuprinde indicativul județului în care se află unitatea psihologică, iar numărul avizului va avea două componente: prima componentă va fi identică cu numărul certificatului de autorizare, iar a doua va fi identică cu numărul curent al avizului”, se mai arată în document.

Avizele psihologice vor fi valabile numai șase luni de la data înregistrării acestora în registrul de evidență a actelor profesionale ale psihologului cu drept de liberă practică. Taxa care se percepe pentru autorizația de la MT va fi de 1.200 de lei, iar avizarea anuală va costa 700 de lei. Pentru trei ani de valabilitate, psihologii vor avea de plătit la stat 3.300 de lei.

sursa: avocatnet.ro, sursa foto: ceicunoi.wordpress.com

Anvelope de iarnă. Tot ce trebuie să știi când îți cumperi cauciucuri de iarnă... Atenție, șoferi! Codul rutier anunță schimbări majore! Care sunt noile pedepse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x